Iako u nešto manjem obliku, popularni sajam videoigara i prateće industrije, Reboot (ove godine kao Reboot Games Weekend), uspio je privući više od 50 tisuća posjetitelja tijeko samo dva dana. 

Tako je Zagrebački Velesajam, nakon tri godine pauze, ponovno postao središtem najveće gaming zabave koju je uz brojne gamerske sadržaje obilježilo i finale jubilarne desete sezone najveće regionalne esport lige - A1 Adria League.

Rekordan broj posjetitelja ovog vikenda dokaz je kako su ljudi željni dobrih i kvalitetnih festivala te da broj ljubitelja gaminga značajno raste. Zahvaljujemo svim izlagačima i partnerima na odličnom sadržaju, a posebno hvala našem dugogodišnjem partneru A1 Hrvatska što smo i ove godine zajedničkim snagama posjetiteljima donijeli vrhunski gaming vikend, izjavio je organizator te suosnivač i direktor tvrtke Reboot, Damir Đurović.

Nakon duge tri godine, jubilarno finale i završetak još jedne A1 Adria League odigralo se pred punim paviljonom i dovelo na tron neke nove regionalne esport zvijezde. Nakon neizvjesnih borbi tijekom oba dana festivala, titulu najboljih izborili su Marko “Gruby” Grubišić u FIFA23, tim OMERT4 u Brawl Starsu te ekipa Zero Tenacity u CS:GO. Vrhunska igra donijela je spektakularnu završnicu jubilarnog izdanja lige i odvela pobjednike do bogatog ukupnog nagradnog fonda od čak 100.000 kuna kojeg je osigurao A1 Hrvatska.

Reboot Games Weekend - pobjednici CS:GO - Tenacity (Foto: A1 Hrvatska)

Završnica 10. sezone A1 Adria League započela je s napetim FIFA 23 finalom u subotu u kojem je Marko “Gruby” Grubišić svladao veterana Miloša “brstimira” Majdevca ukupnim rezultatom 3-2 u utakmicama. Miloš je u finale ušao iz gornjeg dijela ždrijeba što mu je donijelo prednost od 1-0. Svoje vodstvo povećao je nakon produžetaka, da bi se nakon toga Marko vratio s tri pobjede u nizu, od kojih je jedna bila na penale te jedna nakon produžetaka. Subota je nastavljena s finalnim mečom u Brawl Starsu u kojem je dvostruki prvak Salada de Frutas izgubila 3-0 od ekipe OMERT4. Iako se rezultatski čini da smo gledali jednostrani meč, bilo je u toj seriji puno trenutaka koji su ga mogli prelomiti na bilo koju stranu. Završnicu je zaključilo veliko CS:GO finale između timova KTRL i Zero Tenacity u nedjelju. Nakon tri vrlo neizvjesne mape, Zero Tenacity je uvjerljivo slavio na četvrtoj te podigao trofej ukupnim rezultatom 3-1.

Gamerski jubilej zasigurno će ostati u dugom sjećanju pobjednicima natjecanja, ali i sretnim posjetiteljima koji su sudjelovanjem kroz razne aktivacije u A1 chill zoni osvojili 1000 posebnih NFT-jeva posvećenih gamerskom jubileju i dugogodišnjoj suradnji s Rebootom, a koje je A1 Hrvatska kao prvi telekom na hrvatskom tržištu osmislio i izradio u suradnji s regionalnim Hubom NEAR blockchaina kroz platformu h00kd.

Uz to, posjetitelji su za vrijeme trajanja festivala u sklopu A1 Gaming Arene mogli doživjeti i Playscape – jedinstveni svijet izgrađen u Minecraftu posvećen temi sigurnosti na internetu.

Sretni smo što smo upravo jubilarno izdanje lige održali uživo na Velesajmu. Osim što smo se dobro zabavili, kroz predstavljeni digitalni Playscape svijet, svi zajedno smo imali priliku i usvojiti razne savjete o metodama zaštite na internetu, ograničenom dijeljenju informacija kao i o ispravnom postupanju u toksičnim situacijama. Ovo je posljednji u nizu projekata koji je nastao u suradnji s Centrom za sigurniji Internet, a s ciljem omogućavanja zajednici gamera i roditelja, sigurno mjesto u online svijetu za otvaranje diskursa o osjetljivim temama nasilja na mreži, izjavila je Marijana Zagorac, koordinatorica medijske strategije, gaminga i sponzorstva u A1 Hrvatska.

Finale A1 Adria League svakako je jedan od najistaknutijih trenutaka uzbudljivog gamerskog vikenda, a posjetitelji su mogli uživati i u Algebrinom studentskom natjecanju u CS:GO-u, predstavljanju Klastera hrvatskih proizvođača videoigara i startupova iz poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 iz Novske te mogućnosti igranja mnogih najnovijih gamerskih naslova.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju