Glavni je trend u influencer marketingu videosadržaj

Na konferenciji su proglašeni najbolji blogeri u kategorijama moda, ljepota, gastro i putovanja, dodijeljeno je posebno priznanje za najveći iskorak u protekloj godini, proglašena nova zvijezda, najinfluencer i najbolji brendovi za suradnju s blogerima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.11.2018. / 13:41

Nataša Lujanac, NIVEA i Maša Zibar (Foto: DIABLOG) (Foto: DIABLOG)

Jučer je u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održano treće izdanje jedine hrvatske konferencije o blogerima i influencerima, DIABLOG. Konferencija je okupila tristotinjak gostiju, a održan je niz zanimljivih predavanja, prezentacija, radionica i okruglih stolova.

Rezultati najnovijeg istraživanja o hrvatskoj blogerskoj i influencerskoj sceni pokazali su da su kreatori sadržaja sve zreliji, uz brigu o vlastitim online kanalima velika većina (61 %) ima i stalan posao te su visokoobrazovani (75 %). Njih 40 % kontinuirano surađuje s jednim brendom i prosječno zarađuju manje nego što su zarađivali prošle godine (63 % do 3500 kn), što znači da je na sceni puno novih lica i da do izražaja sve više dolaze takozvani mikroinfluenceri.

Više bi trebali poraditi na proaktivnosti u suradnji s brendovima jer ih čak 70 % čeka da im se brendovi sami jave. Kao glavne trendove ispitanici su istaknuli videosadržaj, podcast i Instagram TV.

Na konferenciji su proglašeni najbolji blogeri u kategorijama moda, ljepota, gastro i putovanja, dodijeljeno je posebno priznanje za najveći iskorak u protekloj godini, proglašena nova zvijezda, najinfluencer i najbolji brendovi za suradnju s blogerima. Nagrađeni su:

NAJBLOGER
1. Moda: Lucija Kontić
2. Ljepota: Maša Zibar
3. Gastro: Sanja Mijac
4. Putovanja: Kristijan Iličić

NAJISKORAK: Ines Šitum
NAJINFLUENCER: Ella Dvornik
NOVA ZVIJEZDA: Una Pasić Gregović
NAJBRENDOVI: NIVEA, Dukat, Avon
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti