Google predstavio aplikaciju koja omogućuje jednostavno prebacivanje podatka s iPhone na Androide

Aplikacija još nije službeno dostupna i može joj se pristupiti samo putem posebnog linka, a njeno lansiranje očekujemo uskoro, kada Google ispegla još neke sitnice na njoj.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.04.2022. / 15:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prilikom kupovine novog telefona, ako koristite uređaje koji rade na istim platformama, nema velikih problema prilikom prebacivanja podataka s jednog uređaja na drugi. Podaci s Androida na Android ili s iPhonea na iPhonea trebali bi se bežično prebaciti bez prevelikih problema, jedino je potrebno malo vremena.

Slika nije dostupna Ovo su korisnici Androida dugo čekali: Evo kako brzo i jednostavno izbrisati zadnjih 15 minuta pretraživanja na Googleu

No u slučaju prebacivanja s jedne na drugu platformu, to je ipak malo teže. Apple je ranije predstavio aplikaciju koja omogućuje prelazak, odnosno prebacivanje sadržaja s Androida na iPhone, a sada se slična aplikacija pojavila i na Appleovoj trgovini aplikacija i omogućava jednostavan prijenos podataka s iPhonea na Androide. Treba naglasiti kako se do aplikacije “Prelazak na Android” ne može doći pretraživanjem na App Storeu, već samo putem direktnog linka, no možemo očekivati kako će uskoro biti dostupna i pretraživanjem na Appleovoj trgovini aplikacija, kada Google “ispegla” aplikaciju do kraja.

Putem nje, korisnici će moći prebaciti fotografije, videozapise, kontakte, kalendarske zapise i drugi sadržaj s iPhonea na Androide, a kako bi proces prebacivanja započeo, prvo je potrebno skenirati kod koji će se pokazati na telefonu s Androidom na koji se prebacuju podaci. Nakon toga trebalo bi doći do povezivanja telefona i prebacivanja sadržaja, no na stranici 9to5Google kažu kako taj proces na trenutačnoj verziji aplikacije nisu uspjeli dovršiti i možemo očekivati da će problem biti riješen do njene službene objave.

Prilikom postavljanja telefona, na novi će se Android prvo prebaciti samo sadržaj koji je na samom iPhoneu, dok će se sadržaj s iClouda prebaciti kasnije. Nakon prebacivanja sadržaja potrebno je deaktivirati iMessage kako bi se poruke slale kao klasični SMS-ovi te zatim slijedi posljednji korak - prebacivanje podataka s iClouda na Google Drive, odnosno Google Photo.

Slika nije dostupna Apple priprema nove verzije softvera za iPhone i pametni sat: Evo što možemo očekivati

Nije poznato kada će Google službeno predstaviti ovu aplikaciju i omogućiti korisnicima da iPhone zamjene Androidom, no čini se da na to ipak nećemo previše čekati.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti