Esportaši već planiraju obilazak: Gradi se esport arena vrijedna 10 milijuna dolara

Graditelji Planet Oasisa izjavili su da će esport arenu sagraditi kao dio multi-milijarderskog zabavnog kompleksa u Delawareu.

Filip Krizmanić | 14.08.2018. / 18:41

Espot (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

U SAD-u su poznati po tome da vole graditi velike arene u koje stanu tisuće ljudi. No, arena koju planira napraviti tvrtka Planet Oasis biti će prva specijalizirana za esport. 

Nova esport arena biti će vrijedna 10 milijuna dolara i gradit će se u sklopu zabavnog parka koji svojim posjetiteljima nudi bezbroj aktivnosti na svojih 150 hektara zemljišta.

Arena bi se trebala graditi na području od 30 tisuća metara kvadratnih, a služit će za odigravanje lokalnih i nacionalnih esport natjecanja kojih svake godine ima sve više, izjavili su iz Blue Horseshoe Ventures, graditeljske tvrtke odgovorne za Planet Oasis.

Cijeli projekt će predvoditi Peninsula Lifestyle Capital, investicijska tvrtka s Floride. Njen voditelj, Jeff Schoonover, kazao je kako im je cilj učiniti Planet Oasis glavnim odredištem za obožavatelje videoigara, milenijalce, igrače i njihove obitelji.

Ovo je uistinu nova generacija sporta i zabave u svijetu, nadodao je Schoonover.

Prema informacijama koje su trenutno dostupne, arena će imati LED ekran visine 15 metara, VIP salone i izložbeni prostor, kao i centar za emitiranje te produkcijski studio.

Također, poslužit će kao izložbeni prostor za neke od najnovijih tehnologija poput 8K projekcija, virtualne stvarnosti i umjetne inteligencije. Osim tehnologije, u areni će se posluživati hrana i piće.

Zahvaljujući Jeffovu trenerskom iskustvu u esportu, nekoliko smo godina ispred bilo kakve konkurencije, izjavio je direktor Blue Horseshoe Ventures, David Glimcher.

Predviđa se da će gradnja krenuti krajem ove godine, a kompleks bi trebao biti gotov do 2020. godine.

 

Izvor: Bizjournals
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti