Instagram je predstavio novu uslugu koja bi mogla pomoći svim korisnicima koji su se našli na udaru hakera zbog kojih su ostali bez svojih računa, ali i onima koji su jednostavno zaboravili lozinke ili korisnička imena svojih profila.

Iako službeno usluga nema ime, u Instagramu ju nazivaju "centar za hakirane profile", a glavna će joj zadaća biti pomoći korisnicima povratiti nadzor nad njihovim profilima.

Nove opcije na Instagramu Instagram uveo nove opcije, kopirao i jednu od najpopularnijih aplikacija ove godine

Korisnici se godinama žale da su njihovi profili na Instagramu odjednom blokirani ili "oteti", a da ne mogu dobiti adekvatnu pomoć od Instagramove korisničke službe. Sad će pomoć moći potražiti na mjestu koje će biti specijalizirano baš za takve slučajeve.

Kako su istaknuli u službenom blogu, u novom "centru" korisnici će biti vođeni korak po korak u procesu povratka njihovih računa - od promjene starih i zaboravljenih lozinki, preko zaobilaženja dvostupanjske autentifikacije, pa sve do ostvarivanja pristupa isključenim i blokiranim računima.

Znamo da gubitak računa Instagramu može biti stresan, zato vam želimo osigurati više opcija kako biste mogli povratiti svoje račune, napisali su u službenom blogu.

Povratak hakiranog Instagrama (Foto: Instagram)

Uz to što će pomoći korisnicima koji žele povratiti svoje račune, Instagram uvodi i neke mogućnosti koje bi te račune trebale učiniti sigurnijima. Tako će korisnici, baš kao i na Facebooku, moći odabrati prijatelje od povjerenja, koji će potom jamčiti za njih ako dođe do problema s pristupom računu.

Osim toga, Instagram testira nekoliko načina na koje bi spriječio da dođe do hakiranja računa. Prije svega, Instagramov automatizirani sustav uklonit će račune za koje utvrdi da su zlonamjerni, kao što su računi koji imitiraju druge korisnike. Slat će upozorenja korisnicima ako otkrije da račun koji se predstavlja kao netko drugi, pokuša pratiti korisnika. Također, uvest će i upozorenja korisnicima ako im lažni račun na Instagramu neke tvrtke ili brenda pokuša poslati direktnu poruku.

Instagram Instagram je napokon prilagodio svoju društvenu mrežu za prikaz na ekranima računala

Kao dodatnu mjeru zaštite počeli su prikazivati i plavu značku koja označava provjerene račune, kako bi korisnici lakše mogli primijetiti lažne račune i profile. Takve plave oznake vidljive su uz profile, storije i privatne poruke, a uskoro će biti vidljive i na ostalim objavama na Instagramu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju