Hrvat žari i pali svjetskom LoL scenom: Ima samo 22 godine, a o njegovim pobjedama govori se samo u superlativima

Perkz je prošle godine prešao iz Europe u SAD, prihvatio nove izazove i to se već sad pokazalo kao izvrstan potez.

Martina Čizmić | 18.04.2021. / 08:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako esport scena u Hrvatskoj nije toliko razvijena kao u, primjerice, SAD-u ili Kini, to ne znači da se pojedinci nisu probili u sam vrh. Luka Perković ima samo 22 godine, a trenutno je najbolji hrvatski esportaš i jedan od najboljih svjetskih igrača u League of Legends.

Ugledni časopis Forbes, Perkovića je smjestio na listu "30 ispod 30", na kojoj se nalaze najuspješniji mladi ljudi iz cijelog svijeta. Perkz, kako ga znaju u esport krugovima, našao se među najboljima i najperspektivnijima u kategoriji sporta i igara.

Proslava pobjede Kako je Luka ušao u legendu: Mladi Hrvat lider je gamerske ekipe koja je na prvenstvu Europe osvojila pola milijuna kuna

Možda nije poznat poput nekih drugih sportaša u Hrvatskoj, no Perkz je pokazao kako nije bitno otkud dolaziš, ako si uporan i vjeruješ u ono što radiš. 

Naime, Perkz se smatra jednim od najboljim igrača League of Legends u svijetu. Iza sebe ima profesionalnu karijeru koja je započela 2015. godine, a tijekom koje je prikupio zavidnu količinu titula, trofeja i obožavatelja diljem svijeta. Nakon što je godinama igrao u Europi, krajem 2020. promijenio je esport tim (i kontinent) te prešao u Cloud9, gdje je dobio priliku svoj talent i vještinu pokazati u novim kategorijama i međunarodnim turnirima. Iako se o iznosima baš ne govori otvoreno, procjenjuje se da je cijeli transfer vrijedan gotovo 12 milijuna dolara, a od toga bi Perkzu moglo pripasti oko dva milijuna godišnje. 

U njegovom novom timu nazvali su ga "dominantnom snagom u kompetitivnom League of Legends svijetu" te naveli da dolazi "dominirati i u i izvan regije u kojoj se natječu".

A da su napravili dobar posao i da se Perković dobro snašao, pokazuju i rezultati koje je već ostvario. Zahvaljujući dobrim igrama na nedavno odigranom Mid-Season Showdown Finalu, Perković već ima pobjedničke titule u dvije različite lige. Osim toga, on je i MSI (Mid-Season Invitational) osvajač zlatne medalje, a priliku da obrani tu medalju imat će već u svibnju kad će se novi turnir održati na Islandu.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti