Kako je Luka ušao u legendu: Mladi Hrvat lider je gamerske ekipe koja je na prvenstvu Europe osvojila pola milijuna kuna

Luka `Perkz` Perković sa svojom ekipom osvojio je šesti naslov prvaka Europe, čime je postao najtrofejniji europski igrač League of Legendsa u povijesti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.09.2019. / 10:11

Proslava pobjede (Foto: Twitter/LEC)

Tijekom vikenda najbolji europski igrači League of Legendsa "okupirali" su Olimpijski centar u Areni, dvoranu u kojoj se održalo finale LoL European Championshipa. Titula prvaka Europe i najbolje ekipe League of Legendsa na Starom Kontinentu pred više od 7 i pol tisuća fanova pripala je ekipi G2 Esports koja je pobijedila Fnatic. Ekipa G2 Esports naročito nam je zanimljiva jer je njezin lider Hrvat Luka `Perkz` Perković, koji je ovog vikenda ušao u legendu europskog esporta, barem kada je LoL u pitanju.

Pobjednici The International 2019 turnira - tim OG Esportaši pobjedom na samo jednom turniru zaradili više nego Đoković osvajanjem Wimbledona

Gamer (Foto: Getty Images) Svi žele biti esport milijunaši, ali pod koju cijenu?

Naime, ovo je šesti naslov prvaka Europe za G2 Esports, ali i za hrvatskog gamera koji je time postao najtrofejniji europski igrač u povijesti ovog sporta, a osim same titule, prvacima je pripala vrijedna nagrada od oko 80 tisuća eura.

Sljedeći je korak za 20-godišnjeg `Perkza` i ekipu G2 Esports svjetsko prvenstvo na kojem će snage odmjeriti s najboljim ekipama i igračima League of Legendsa diljem svijeta. Natjecanje počinje početkom listopada, a veliko finale održat će se 10. studenog u Parizu – osvajanjem World Championshipa Luka `Perkz` Perković zauvijek bi ušao u legendu esporta.

Izvor: loleports

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti