HŽ Putnički prijevoz traži novi slogan, dobio 'poplavu' kreative na Twitteru

HŽ Putnički prijevoz na svojim je stanicama prije nekoliko dana raspisao natječaj za studente pod nazivom “Osmisli slogan HŽ Putničkog prijevoza i otputuj vlakom kamo želiš!”, no postoji jedan problem.

Zimo Zimo Saša Fišter | 17.04.2014. / 11:22

HŽ Putnički prijevoz traži novi slogan, dobio 'poplavu' kreative na Twitteru

HŽ Putnički prijevoz na svojim je stanicama prije nekoliko dana raspisao natječaj za studente pod nazivom “Osmisli slogan HŽ Putničkog prijevoza i otputuj vlakom kamo želiš!”, no postoji jedan problem.

Kako stoji u opisu natječaja, studenti moraju osmisliti kratak slogan, jasan i lako pamtljiv s asocijacijama na vlak, željeznicu, putovanja, putnike i slično.

Umjesto da su to napravili kao i svi moderni brandovi na društvenim mrežama, HŽ traži da se prijedlozi s popunjenim obrascem (jer tko će pobogu čitati sve te tvitove i Facebook postove) na email u razdoblju od 15. travnja do 15. lipnja.

Prva nagrada je, moram priznati zanimljiva:

  1. nagrada - InterRail karta za putovanje vlakom po cijeloj Europi za dvije osobe
  2. nagrada - putovanje vlakom na bilo kojoj relaciji u Hrvatskoj za dvije osobe
  3. nagrada - promotivni poklon HŽ Putničkog prijevoza.

Tviteraši, kao i obično kreativni i željni novih izazova, pokrenuli su hashtag #HŽslogan gdje pišu svoje ideje, koje se sigurno neće svidjeti HŽ-u, jer gledaj čuda, iskreni su!

U samo dva dana Twitter su preplavile ideje o novom sloganu, a kako je napisao Ivan Kovačević “Ako ovako nastavi #HŽslogan ide na trending”. Čini se kako je momentum ovdje, a ideje se pojavljuju gotovo svakih 10-ak sekundi.

Raspravu možete započeti na Twitteru pomoću navedenog hashtaga, a ispod možete vidjeti kako to izgleda i što se do sada pisalo. Također, pitanje je vremena kada će se rasprava preseliti i na Facebook. Sve u svemu, HŽ će imati puno više posla s kriznim marketingom nego u odabiru novog slogana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti