I Twitter se priključuje ograničavanju ruskih državnih medija: Čim odredba stupi na snagu, namjeravamo ju ispoštovati

Sankcije Europske unije vjerojatno će putem zakonskih mjera zahtijevati od nas da ograničimo određene sadržaje u državama članicama, rekao je glasnogovornik Twittera.

Hina | 02.03.2022. / 08:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Twitter je objavio da će poštovati sankcije Europske unije nametnute ruskim državnim medijima RT i Sputnjik čim ta odredba stupi na snagu, objavila je društvena mreža u utorak.

Sankcije Europske unije vjerojatno će putem zakonskih mjera zahtijevati od nas da ograničimo određene sadržaje u državama članicama, rekao je glasnogovornik Twittera u izjavi poslanoj Reutersu e-mailom.

Slika nije dostupna Hakeri blokirali ruske medije: Zaustavite ovo ludilo... To nije naš rat!

Namjeravamo ispoštovati tu naredbu čim ona stupi na snagu, dodao je.

Povjerenik Europske unije za unutarnje tržište Thierry Breton rekao je u utorak da je Europska komisija očekivala odobrenje zemalja članica za zabranu sadržaja ruskih državnih medija do kraja toga dana.

Twitter je najavio da će nastaviti s ograničavanjem vidljivosti tih sadržaja kao i s označavanjem istih i izvan područja EU-a.

Slika nije dostupna Ruski državni mediji na udaru: Meta, TikTok i YouTube blokiraju njihove profile na svojim platformama u Europi

Facebook, Google, YouTube i TikTok objavili su također da će blokirati pristup RT-u i Sputniku na svojim platformama unutar EU-a. Meta, u čijem je vlasništvu Facebook, u utorak je objavila da ruske državne medije sankcionira i na globalnoj razini.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti