Imate ideju za videoigru? EU dijeli do 150 tisuća kuna za njezin razvoj

Prijavljeni projekti moraju ispunjavati nekoliko kriterija prema kojima će biti ocjenjivani, a posebne bodove mogu dobiti ako su namijenjeni djeci do 12 godina.

Martina Čizmić | 03.02.2020. / 09:07

Euro (Foto: Getty Images)

Još je nešto više od tjedan dana ostalo do zaključenja europskog natječaja za dodjelu potpora za razvoj europskih videoigara.

Službeno, radi se o pozivu za dostavu prijedloga za "Potporu za razvoj europskih videoigara". Ukupno je na raspolaganju impresivnih 3,78 milijuna eura, a zainteresirani studiji i pojedinci mogu se nadati potpori između 10 tisuća i 150 tisuća eura "pod uvjetom da iznos ne premašuje 50 posto troškova".

Ističu kako "podnositelji prijave mogu podnijeti prijedlog za razvoj koncepta i projekta (aktivnosti do trenutka kad koncept postane prototip koji je moguće igrati ili probna verzija) iznimno inovativnih i kreativnih narativnih videoigara namijenjenih uporabi u komercijalne svrhe za osobna računala, konzole, mobitele, tablete, pametne telefone i ostalu tehnologiju."

Prijavljeni projekti moraju ispunjavati nekoliko kriterija, prema kojima će biti ocjenjivani, a posebne bodove mogu dobiti ako su namijenjeni djeci do 12 godina.

Natječaj je otvoren do 12. veljače, a sve dodatne informacije i obrasci mogu se pronaći na službenim stranicama.

Osnivači Gamechucka, Igor Kolar i Aleksandar Gavrilović Hrvatska videoigra "Trip the Ark Fantastic" dobila EU potporu od gotovo 150 tisuća eura

Da je moguće dobiti maksimalnu potporu, pokazao je prošle godine hrvatski studio za razvoj videoigara Gamechuck, čija je videoigra "Trip the Ark Fantastic" dobila potporu od čak 149.400 eura, i to kao prva u Hrvatskoj. Radi se o videoigri koja je prožeta pričom koju prati velik broj originalne tehnologije, što uključuje npr. učenje jezika životinja ili provođenje akademskog istraživanja u knjižnici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti