Instagram testira novu opciju za storyje

Po uzoru na TikTok, korisnici će u budućnosti moći upravljati storyjima i povlačenjem prsta dole ili gore po ekranu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.01.2022. / 11:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Početkom prošle godine iz Instagrama su potvrdili kako rade na novom dizajnu Storyja u kojem skrolanje više neće biti samo horizontalno, već i vertikalno. Dakle, na nove priče moći će se prebacivati potezom prsta po ekranu prema dolje ili gore.

Slika nije dostupna Instagram radi na integraciji NFT-a: "Aktivno istražujemo kako ih učiniti više dostupnima široj publici"

Dok se do sada ta mogućnost samo spominjala, nedavno je Instagram počeo i s prvim testiranjima. Kako je objavio poznati konzultant za društvene mreže Matt Navarra, s nadogradnjom aplikacije nova je mogućnost postala dostupna korisnicima u Turskoj, a na mreži možemo pročitati da je Instagram počeo i s testovima u Brazilu. Detalji o testiranju nisu poznati pa tako ne znamo hoće li opcija vertikalnog skrolanja biti dostupna i korisnicima na drugim tržištima.

Također, nije poznato hoće li Instagram ovu opciju zaista implementirati u svoju društvenu mrežu, no kako naglašavaju na tehnološkim portalima, kako je riječ o sličnoj opciji kakvu već ima TikTok, a ta je mreža postala njihov najveći konkurent u svijetu društvenih mreža, nije teško zaključiti da nismo daleko od dana od kad će se storyjima skrolati i vertikalno.

Kako su to otkrili dosadašnji testovi, priče na Instagramu zadržat će mogućnost prelaska na novu priču dodirom prsta po ekranu lijevo ili desno te će se ona koristiti za promjenu priče istog korisnika, dok će se vertikalnim swipeom prebaciti na story drugih korisnika.

Slika nije dostupna Ups! Poslali ste poruku krivoj osobi na Instagramu? Evo kako ponišiti slanje

Također, kako bi se što uspješnije borili s TikTokom za naklonost korisnika, Instagram sve veći fokus stavlja na videosadržaj unutar Storyja te testiraju objave videa trajanja do 60 sekundi.

Izvor: TechTimes
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti