Instagram uvodi nova pravila: Reciklirani sadržaj iz drugih aplikacija bit će teže pronaći

Prije svega misle na objave s TikToka koje se sve češće mogu pronaći u Instagramovom dijelu Reels.

Martina Čizmić | 10.02.2021. / 09:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Korisnici na društvenim mrežama često dijele sadržaj koji su pronašli negdje drugdje - na internetu, forumima, ali i drugim društvenim mrežama. No, čini se da su u Instagramu odlučili tome stati na kraj.

Na službenom profilu namijenjenom kreatorima sadržaja, Instagram je savjetovao korisnike da ne objavljuju sadržaj koji je "očito recikliran iz drugih aplikacija". Prije svega misle na objave s TikToka koje se sve češće mogu pronaći u Instagramovom dijelu Reels.

 

 

Čuli smo da Reels niska kvalitete (npr. mutni video zbog niske rezolucije) ili sadržaj koji je recikliran iz drugih aplikacija (npr. sadrži logo ili vodeni žig) čini iskustvo gledanja Reels lošijim. Zato ćemo takav sadržaj učiniti slabije vidljivim u Reelsima, zapisali su iz Instagrama.

Podsjetimo, Instagram je opciju Reels (kratkih video priča) lansirao u kolovozu 2020. upravo kao odgovor na popularnost TikToka. Računali su da bi TikTok mogao biti zabranjen u SAD-u do kraja godine, zbog izvršne odredbe tadašnjeg predsjednika Trumpa koji je naložio prodaju TikTokove američke podružnice američkim tvrtkama. Iako su bili određeni čvrsti rokovi, nakon kojeg je bilo rečeno da TikTok više neće smjeti poslovati u SAD-u, nakon američkih predsjedničkih izbora cijeli je slučaj pomalo pao u zaborav. Tako i u veljači 2021. TikTok normalno funkcionira u SAD-u (i ostatku svijeta), a preliminarni dogovori s Oracelom i Walmartom o prodaji, više se ne spominju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti