Instagram vam želi pomoći da se riješite profila koje pratite, ali ih ne gledate

Koristite li Instagram svakodnevno, velika je mogućnosti da pratite profile stotina ili tisuća drugih korisnika. Instagram vam sad želi pomoći da bolje organizirate svoj profil i koga da više ne pratiti.

Branimir Vorša | 21.10.2019. / 08:53

Galerija

U nedavnoj objavi na svojem profilu na Twitteru programerka Jane Manchung Wong iz Hong Konga, koja istražuje skrivene opcije aplikacija i njihove sigurnosne propuste, otkrila je da Instagram testira novu opciju koja će olakšati korisnicima te društvene mreže kako da lakše odaberu koje profile više ne žele pratiti.

Testiranje opcije bazira se na tome s kojim profilima korisnici Instagrama imaju najmanje interakcije u posljednjih 90 dana, a inače ih "prate".

Instagram Threads Hoćete li je koristiti? Instagram predstavio novu aplikaciju s kontroverznom opcijom

Društvene mreže (Foto: AFP) Ako mislite da je vaš profil na Instagramu samo za odabrane oči - razmislite opet

Algoritam koji šalje obavijesti na vaš zid na Instagramu inače pri vrhu pokazuje profile korisnika s kojima imate najčešću interakciju. Navedeni algoritam na osnovu te interakcije zaključuje koji su vam profili najdraži na toj društvenoj mreži i koje najviše volite pratiti.

Iako to ne znači da profile koje ne pratite često ili ih pratite vrlo rijetko zapravo ne želite više gledati, možda je dobar povod da počistite svoju listu profila na Instagramu koje aktivno pratite.

Kad će se ova opcija točno pojaviti na Instagramu, nije poznato, osim da se trenutačno testira, no mogla bi biti korisna svima kojima se lista profila koje prate, da tako kažemo, otela kontroli i treba je malo olakšati.

Izvor: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti