Isplativa suradnja: Lego i Fortnite udružili snage i napravili igru koja jako podsjeća na jednu drugu popularnu igru

Umjesto virtualnih krajolika na koje smo navikli u Fortniteu, igrači ove verzije naći će se u Lego svijetu.

Martina Čizmić | 08.12.2023. / 11:55

Lego Fortnite (Foto: LEGO)

Fortnite je za većinu ljudi pucačina u kojoj se igrači bore ne bi li preživjeli i ostali posljednji na borilištu. To je ujedno i oblik igre koji je privukao više od 400 milijuna registriranih igrača. No, tek rijetki se sjećaju kako je Fortnite u samom početku bio sličniji jednoj drugoj veoma popularnoj igri - Minecraftu. 

Sad je ekipa iz Fortnitea udružila snage s drugim poznatim imenom u svijetu igara, danskim Legom, kako bi se vratila svojim korjenima. Naime, razvili su verziju Fortnitea koja i dalje ima aspekte igre preživljavanja, ali umjesto oružjem, igrači će se za preživljavanje boriti izgradnjom stvari i svijet pomoću Lego kocaka. Virtualnim, naravno.

Lego robotska ruka Lego odustaje od recikliranih kockica  

Kako su najavili iz obje tvrtke, ovaj oblik Fortnitea uključivat će više od 1000 Lego mini figura temeljenih na likovima (odnosno skinovima) iz Fortnitea. Umjesto virtualnih krajolika na koje smo navikli u Fortniteu, igrači ove verzije naći će se u Lego svijetu. 

I to nije sve to podsjeća na Minecraft. Igrači Lego Fortnitea također će moći siječi drveće kako bi dobili materijal za gradnju, uzgajati životinje za hranu i slično. 

Ovdje se apsolutno radi o ekspanziji, pojasnio je predsjednik Epic Gamesa, izdavača Fortnitea, Adam Sussman. Ovo je također proširenje u smislu da želimo doprijeti do širokog spektra publike - od djece do odraslih. 

Lego kocke s brajicom Proizvođač popularnih kocki predstavio izdanje namijenjeno posebnoj kategoriji graditelja

Upravo kako bi Lego Fortnite postao prikladan i za mlađe od 12 godina, Epic Games je ugradio značajke roditeljskog nadzora i sigurnosti na internetu. 

Jedna od stvari koju smo nedavno implementirali je sustav ocjenjivanja, tako da je svaki dio sadržaja ocijenjen prikladno za publiku. Kroz naš roditeljski nadzor omogućujemo roditeljima da odluče kakvu će vrstu sadržaja njihova djeca moći vidjeti, pojasnio je Sussman.

Lego Fortnite (Foto: LEGO)

Podsjetimo, Lego i Epic Games dogovorili su dugoročno partnerstvo još u proljeće 2022. godine te su tada najavili suradnju na izgradnji prostora u kojem će se djeca moći igrati u Metaversu. Čini se da je predstavljanje Lego Fortnitea samo početak u tom partnerstvu. 

Naše partnerstvo s Epic Gamesom usmjereno je na razvoj digitalnih iskustava igranja koja su osmišljena da budu zabavna i sigurna, te imaju potencijal premostiti svjetove fizičke i digitalne igre kako bi nadahnula djecu. Zajedno s tvrtkom Epic Games gradimo digitalne svjetove osmišljene imajući na umu djecu od samog početka – nadamo se da će drugi kreatori i brendovi biti inspirirani da učine isto, istaknuo je Niels B Christiansen, izvršni direktor The LEGO Group.

Videoigra Doom na Lego kocki VIDEO: Instalirao popularnu pucačinu na "najmanju igraću konzolu na svijetu"

Iz obje tvrtke već su najavile nove dodatke i nove Lego igre unutar Fortnitea koje će biti lansirane tijekom 2024. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti