Izvršni direktor Sonyja komentirao globalnu potražnju za PlayStationom 5: “Apsolutno sve je rasprodano”

I prije početka prodaje novih konzola govorilo se o potražnji koja je puno veća od ponude te su prve zalihe novih PlayStationa u svijetu već rasprodane.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.11.2020. / 16:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon dugog iščekivanja, Sonyjeve i Microsoftove konzole nove generacije napokon su od ovog mjeseca dostupne u prodaji, a u njima već uživaju i gameri u Hrvatskoj. No kako su se u to uvjerili oni koji nisu prednaručili PlayStation 5, već su ga namjeravali kupiti kada se pojavi u prodaji u trgovinama, nova plejka brzo je rasprodana. Iako smo još prije nekoliko mjeseci mogli pročitati kako Sony, zbog velike potražnje, povećava proizvodnju konzole te će ih na tržište stići više nego su prvotno planirali, interes gamera diljem svijeta trenutačno je prevelik i ponuda ne može pratiti potražnju.

Slika nije dostupna Još samo malo: PlayStation 5 dostupan u Hrvatskoj od sljedećeg tjedna

O situaciji s peticom nedavno je govorio i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan koji je još jednom potvrdio informacije o velikoj potražnji za novom generacijom PlayStationa rekavši da u njegovoj kompaniji očekuju da se takva situacija nastavi i dalje. Sve je rasprodano. Apsolutno sve je rasprodano, komentirao je situaciju ruske medije Ryan.

Rekao je kako je veći dio godine proveo pokušavajući zainteresirati veliki broj gamera i stvoriti veliku potražnju za PlayStationom 5, no sada troši puno više vremena kako bi se povećala proizvodnja i uspjela zadovoljiti tako velika potražnja. Svoju ulogu u cijeloj situaciji odigrala je i pandemija koja je donijela brojne izazove oko proizvodnje pa Sonyjevi radnici neko vrijeme nisu mogli raditi u azijskim tvornicama tijekom zaključavanja: Ne bih planirao još jedno veliko lansiranje konzole usred globalne pandemije. I ne bih to nikom drugom preporučio.

Slika nije dostupna PlayStation 5 ili Xbox Series X? Jedna brojka pokazuje tko bi mogao biti pobjednik u ratu konzola

Oni koji se još nisu dokopali novog PlayStationa ipak se nadaju kako će se tijekom sljedećih mjesec dana u trgovinama pojaviti nove pošiljke PS petice kako bi sebe ili svoje najdraže mogli počastiti idealnim božićnim poklonom za svakog gamera.

Izvor: NY Post
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti