PlayStation 5 ili Xbox Series X? Jedna brojka pokazuje tko bi mogao biti pobjednik u ratu konzola

Uskoro će se novi Xbox i PlayStation 5 pojaviti na tržištu, a prema podacima o posjećenosti internetskih stranica na dan početka prednarudžbi može se zaključiti za kojom konzolom vlada veća potražnja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.10.2020. / 15:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još je malo više od mjesec dana ostalo do dana koji gameri diljem svijeta iščekuju s velikim nestrpljenjem - početka prodaje konzola nove generacije. Sony i Microsoft za ovu su godinu pripremili različite taktike s kojima žele privući korisnike te će biti zanimljivo vidjeti koja će se se taktika više isplatiti i kako će se kretati prodaja konzola.

Slika nije dostupna Sony objavio službenu cijenu PlayStationa 5: Znamo kada dolazi u Hrvatsku!

Sonyjeva je ponuda prilično jasna - 499 dolara za model s čitačem diskova ili 399 dolara za All Digital model za koji će se igre moći isključivo kupovati online i pokretati sa SSD-a. S druge strane, Microsoftova najjača konzola na tržištu će se prodavati također za 499 dolara, no veliki prodajni adut američke tvrtke jest Xbox Series S. Konzola nove generacije koja nije toliko jaka i grafički snažna kao model X te ne podržava 4K rezoluciju, no zato njena cijena iznosi prilično prihvatljivih 299 dolara.

Iako je novi Xbox, barem slabija verzija, jeftinija, podaci o posjetama internetskim stranicama Sonyja i Microsofta u vrijeme kada su otvorene prednarudžbe pokazuju kako je rani pobjednik ovog rata konzola - Sony. Te je podatke objavila kompanija SimilarWeb koja prati posjećenost stranica - prema njima, posjeta stranicama playstation.com i xbox.com bila je slična prije početka prednarudžbi konzola.

No 16. rujna, na dan kada je bilo moguće prednaručiti PlayStation, promet na stranici dosegao je 892 tisuće posjeta, što je povećanje od skoro 328 posto u odnosu na prosjek. Što se Xboxa tiče, na dan kada su krenule prednarudžbe posjete u odnosu na prosjek povećane su za 263 posto, uz oko 776 tisuća posjetitelja. Dakle, prednarudžbe PlayStationa privukle su oko 116 tisuća posjeta više službenoj stranici Plejke u odnosu na početak prednarudžbi nadolazeće Microsoftove konzole.

Slika nije dostupna Samo 299 dolara: Microsoft službeno objavio cijenu novog Xboxa

Iako je ovdje riječ samo o brojkama posjećenosti internetskih stranica, može se zaključiti kako trenutačno postoji veća potražnja za Sonyjevom konzolom. Ipak, treba pričekati početak prodaje, kao i blagdansko razdoblje kada je potražnja za konzolama najveća, kako bi saznali kako korisnici "dišu" kada su u pitanju nova Plejka i Xbox Series X/S.

Izvor: The Next Web

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti