Samo 299 dolara: Microsoft službeno objavio cijenu novog Xboxa

Za dva mjeseca u prodaji bi se trebale pojaviti dvije verzije nove generacije Xboxa, a slabija verzija mogla bi privući veliki broj gamera cijenom od prihvatljivih 299 dolara.

HNK Split | 08.09.2020. / 12:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još nas vrlo malo vremena dijeli od početka prodaje nove generacije igraćih konzola koje će vjerojatno biti najpoželjniji poklon za većinu gamera nadolazećeg blagdanskog razdoblja. Microsoft i Sony već su mnogo toga otkrili o novim konzolama, ali sve dosad glavna nepoznanica bila je cijena. Nakon što su se jučer mrežom proširile nove informacije o jeftinijoj verziji nove generacije Xboxa, iz Microsofta su danas tijekom jutra te glasine potvrdili putem Twittera.

Slika nije dostupna Odlične vijesti za gamere i rukavica izazova Sonyju: Već ovaj mjesec možemo očekivati najavu jeftinije verzije nove generacije Xboxa

Pored Xboxa Series X, Microsoft je sada predstavio i model Series S, koji će se na tržištu pojaviti po prihvatljivoj cijeni od 299 dolara. Cijena snažnije konzole, prema svim dosadašnjim glasinama, trebala bi iznositi 499 dolara te se može očekivati da će slično stajati i novi PlayStation (iako dugo kruže glasine da će Xbox Series X biti jeftiniji od PS petice).

Skuplja konzola, naravno, bit će snažnija pa se tako spominju nabrijaniji procesor i bolja grafika, više memorije te podrška za 4K, a tek kada se obje konzole pojave u prodaji, odnosno kada se pojave prve recenzije, moći ćemo zaključiti kolike su zaista razlike između modela X i S i koliko je iskustvo igranja na skupljoj konzoli bolje. S cijenom od 299 dolara, Xbox Series S zaista bi mogao biti prihvatljiv velikom broju gamera koji će po relativno pristupačnoj cijeni dobiti konzolu nove generacije na kojoj će moći pokretati sve nove naslove.

Slika nije dostupna Previsoko ili očekivano? Procurila cijena novog PlayStationa

Obje nove Microsoftove konzole na tržištu bi se trebale pojaviti 10. studenoga, a možemo očekivati kako bi se oko tog datuma u prodaji mogao pojaviti i PlayStation 5. Sonyjeva konzola također ima dvije verzije - glasine kažu da će digitalna verzija stajati 399 dolara, dok će se klasična verzija na kojoj će se moći igrati i igre s diskova moći kupiti za 499 dolara.

Izvor: Windows Central

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti