Odlične vijesti za gamere i rukavica izazova Sonyju: Već ovaj mjesec možemo očekivati najavu jeftinije verzije nove generacije Xboxa

Podaci s kontrolera za novi Xbox "potvrdili" su da Microsoft priprema i jeftiniju verziju Xboxa, model Series S.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.08.2020. / 14:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sony i Microsoft predstavili su svoje konzole nove generacije koje bi se na tržištu trebale pojaviti krajem godine. Točan datum nije poznat, kao ni cijena, no glasine govore da bi PlayStation 5 mogao stajati 500 eura za verziju s čitačem diskova, dok bi cijena potpuno digitalne verzije trebala iznositi 400 eura. Glasine vezane za cijenu Xboxa govore kako Microsoft čeka službenu najavu cijene nove plejke te će nakon toga predstaviti cijenu Xboxa Series X, koja će biti jeftinija.

Slika nije dostupna Priprema li Microsoft gamerima ponudu koja se ne odbija? Novi Xbox mogao bi biti jeftiniji od PS5

No čini se da američka kompanija priprema dvije verzije nove generacije svoje konzole - osim modela Series X pripremaju i Xbox Series X, slabiju verziju koja će biti jeftinija. O jeftinijem novom Xboxu govori se već neko vrijeme - ta će konzola, prema dosadašnjim glasinama, imati isti procesor kao i Series X, no neće imati tako snažnu grafiku i podršku za 4K. Iz Microsofta, dakle, još nisu spomenuli taj model, no čini se kako je krajem prošlog tjedna stigla "potvrda" modela Series X zahvaljujući kontroleru za novi Xbox koji se pojavio u prodaji u jednoj internetskoj trgovini.

U uputama novog kontrolera piše da je kompatibilan s modelima Xbox Series X i - Series S.

Dobra vijest za sve ljubitelje gaminga i potencijalne kupce jest što, ako će model Series X biti jeftiniji od PlayStationa, a verzija Series S još je jeftinija od modela X, to znači da bi Series X mogao biti cjenovno prilično pristupačna konzola. Ima li istine u tim glasinama, mogli bismo saznati već tijekom ovog mjeseca jer su neke ranije glasine govorile da bi ga Microsoft mogao predstaviti već tijekom kolovoza, no pitanje je kada će se pojaviti u prodaji.

Slika nije dostupna Previsoko ili očekivano? Procurila cijena novog PlayStationa

Što se Sonyja tiče, japanska gamerska kompanija trenutačno u ponudi ima klasičan PlayStation 4 i jači (i skuplji) model PlayStation 4 Pro. Hoće li isti princip dva modela konzole primijeniti i na nadolazećoj generaciji PlayStationa, još nije poznato, no nije teško zamisliti da bi mogli predstaviti konzolu koja će parirati Xboxu Series S.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti