Sony objavio službenu cijenu PlayStationa 5: Znamo kada dolazi u Hrvatsku!

Sada znamo sve - i cijene PlayStationa 5 i digitalne verzije nove plejke, kao i datum početka prodaje na hrvatskom tržištu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.09.2020. / 07:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U borbi konzola nove generacije više nema tajni te su i Microsoft i Sony stavili svoje karte na stol. Microsoft je to napravio malo ranije kada su objavili cijene svoje dvije konzole, kao i datum početka njihove prodaje, a sinoć je isto napravio i Sony. Nova generacija PlayStationa na odabranim tržištima pojavit će se 12. studenog po cijeni od 499 dolara/eura, dok će cijena digitalne verzije (one koja nema utor za diskove) iznositi 399 dolara/eura. Iako Hrvatska nije među tim odabranim tržištima na kojima će se konzola pojaviti 12. studenog, nova plejka bit će dostupna u Lijepoj Našoj (kao i diljem svijeta) tjedan dana kasnije, dakle 19. studenog.

Slika nije dostupna Sony predstavio svoj dugoočekivani PS5 - hoće li ova supertech konzola ispuniti sva očekivanja gamera?

Slika nije dostupna Pogledajte najave: Ovo su fantastične igre u kojima će uživati vlasnici nove generacije PlayStationa

Cijena Sonyjevih konzola je očekivana - s 500 dolara PlayStation 5 borit će se za gamere s Xboxom Series X, koji će se na tržištu prodavati po istoj cijeni pa će biti zanimljivo vidjeti kolika će biti početna potražnja za konzolama. Zanimljiva je razlika u odnosu na jeftinije konzole - dok je u Sonyjevu slučaju konzola koja stoji 400 dolara identična skupljoj verziji, ali bez pogona za diskove te će se igre moći kupovati samo u digitalnom obliku, Xbox Series S dolazi sa slabijim hardverom, ali i još nižom cijenom.

Mnogi su analitičari i novinari ovih dana govorili kako je po cijeni od 299 dolara ta konzola best buy i mogla bi privući brojne casual korisnike koji inače ne bi razmišljali o kupovini konzole jer im je 400 i 500 dolara previše, no mogli bi razmisliti o modelu Series S upravo zbog njegove cijene.

Što se Sonyja tiče, na The Vergeu kažu kako je PlayStation 5, kada su u pitanju fizičke dimenzije, vjerojatno najveća konzola modernog doba te su objavili usporedbu veličina u odnosu na novu generaciju Xboxa prema kojoj je jasno koliko je nova plejka veća od Microsoftova konkurenta.

Osim cijena, iz Sonyja su objavili i imena nekih od prvih igara koje će se pojaviti na tržištu prilikom početka prodaje konzole - od ekskluzivnih naslova to će biti Astro’s Playroom, Demon’s Souls, Destruction All Stars, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales i Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition te Sackboy A Big Adventure, pri čemu će cijena nekih od ekskluzivnih naslova biti deset dolara skuplja u odnosu na prijašnje najviše cijene i iznosit će čak 70 dolara.

Slika nije dostupna Sonyjevo tajno oružje za osvajanje gamera? Vojska robota koji sastavljaju novi PS4 i PS5

Pored navedenih igara, na PS petici bit će dostupne i brojne druge igre koje će biti dostupne i na drugim platformama poput Fortnitea, novih verzija Call of Dutyja i Assassin’s Creeda itd. Neke od ekskluzivnih igara koje će biti dostupne za PS5, moći će kupiti i korisnici PlayStationa 4. Također, iz japanske tvrtke naglašavaju kako će PS5 podržavati i brojne igre napravljene za prethodnu generaciju konzole, tako da će sadašnji vlasnici PS 4 moći igrati sve ili većinu igara i na nadolazećem modelu plejke.

Sada nam je manje-više poznato sve o novim modelima PlayStationa i Xboxa, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li početak prodaje konzola nove generacije značiti i smanjenje cijene aktualnih modela jer bi za njima i dalje mogla biti velika navala, pogotovo po nekim prihvatljivijim cijenama.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti