Jeftinije igranje: Počela je proizvodnja novih Nintendovih konzola

Nintendo je počeo s proizvodnjom dva nova modela konzole Switch – jedna će biti hardverski snažnija, dok će druga biti slabija, neće imati sve opcije, ali će biti jeftinija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.06.2019. / 14:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nedavno završeni gamerski sajam E3 prošao je bez hardverskih novosti iz Nintenda – iz japanske kompanije najviše su govorili o novim igrama, no ako ćemo vjerovati glasinama iz pouzdanih izvora, ne samo da Nintendo radi na novom hardveru, već pripremaju čak dvije nove igraće konzole. Prema izvještaju The Wall Street Journala, proizvodnja novih modela već je počela tako da službeno predstavljanje, kao i početak prodaje možemo očekivati još ove godine.

Nintendo Zdravlje i život zaposlenika važniji od profita: Ovo objašnjenje iz Nintenda će vas oduševiti!

Riječ je o dva nova modela aktualne i prilično popularne konzole Switch – jedna nova konzola trebala bi imati potpuno isti dizajn, no zato će donijeti značajne promjene, tj. poboljšanja ispod haube. Iako snagom neće moći konkurirati najjačim konzolama na tržištu Xboxu One X i PlayStationu 4 Pro, snažniji hardver i grafika omogućit će ljubiteljima ove kompanije još bolje iskustvo i uživanje u videoigrama. Trenutačno nije poznato koliko će biti to poboljšanje ni kolika će biti cijena naprednije konzole, no logično je očekivati da će biti skuplja u odnosu na aktualni model

Druga nova verzija Switcha posebno je zanimljiva i mogla bi privući veći broj korisnika prvenstveno zbog – cijene. Jeftiniji Switch neće imati sve mogućnosti kao i klasična verzija, a prvenstveno bi trebao biti namijenjen igranju u pokretu, iako će se moći povezati s dockom i igrati videoigre i na velikim ekranima. Također, za razliku od nadolazećeg naprednijeg Switcha koji će imati isti dizan kao i originalni model, jeftinija verzija izgledat će drukčije.

Pokemon Go (Foto: AFP) Sanjate Pokemone? Sad ćete ih moći i loviti u snu

Novi modeli Switcha, kao i originalni neće se proizvoditi u Kini – zbog trgovinskog rata za koji je nemoguće zaključiti kako će se kretati u budućnosti i kako će utjecati na cijenu proizvoda, Nintendo je prebacio proizvodnju svojih konzola u druge azijske zemlje, što je potez koji bi mogle slijediti i druge kompanije.

Izvor: Digital Trends
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti