Kad je početkom godine predstavljena aplikacija za mobilni telefon Novi Zagreb, stanovnici tog dijela grada napokon su dobili mjesto na kojem su se mogli informirati o događajima i novitetima u svojoj četvrti.

U međuvremenu je aplikacija toliko dobro prihvaćena da su njezine autorice, Monika Damjanović i Maja Baturić, zaključile kako je zaista nepravedno da ostatak grada nema istu mogućnost.

Aplikacija GČ Novi Zagreb (Foto: GČ NZ) Predstavljena mobilna aplikacija za bolji Novi Zagreb

Stoga su odlučile aplikaciju proširiti na cijeli grad i promijeniti joj ime u Zagreb.

Kako ističu autorice, glavna je prednost aplikacije što je napravljena u suradnji s lokalnom zajednicom pa su tako posebnu pozornost osvetile informiranju korisnika o događanjima i novostima iz njihovih četvrti.

Korisnici također u aplikaciji mogu pronaći interaktivnu kartu za lakše snalaženje po gradu, ali i pročitati odluke gradskih vijeća i mjesnih odbora koje su pohranjene u e-knjižnicu.

Za one koji vole kupovati lokalno, tu je i opcija e-tržnica, na kojoj se promiču prije svega proizvodi lokalnih OPG-ova.

No da aplikacija nije samo informativna, pobrinut će se formular putem kojeg se mogu slati zahtjevi i upiti vezani za boljitak naselja grada Zagreba. Oni se proslijeđuju Vijećima Gradskih četvrti i mjesnim odborima.

Aplikacija je trenutačno dostupna samo za pametne telefone koje pogoni Android, dok je aplikacija za iOS u pripremi. No svi oni koji nemaju pametni telefon ili žele pogledati kako aplikacija radi prije instalacije, mogu posjetiti internetske stranice aplikacije

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju