Kako je mala lokalna aplikacija prerasla svoje okvire i osvojila cijeli grad

Mobilna aplikacija Zagreb pomaže građanima da ostanu informirani o događanjima u njihovim gradskim četvrtima, ali i novim stanovnicima da upoznaju svoju četvrt i grad.

Martina Čizmić | 12.08.2019. / 12:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kad je početkom godine predstavljena aplikacija za mobilni telefon Novi Zagreb, stanovnici tog dijela grada napokon su dobili mjesto na kojem su se mogli informirati o događajima i novitetima u svojoj četvrti.

U međuvremenu je aplikacija toliko dobro prihvaćena da su njezine autorice, Monika Damjanović i Maja Baturić, zaključile kako je zaista nepravedno da ostatak grada nema istu mogućnost.

Aplikacija GČ Novi Zagreb (Foto: GČ NZ) Predstavljena mobilna aplikacija za bolji Novi Zagreb

Stoga su odlučile aplikaciju proširiti na cijeli grad i promijeniti joj ime u Zagreb.

Kako ističu autorice, glavna je prednost aplikacije što je napravljena u suradnji s lokalnom zajednicom pa su tako posebnu pozornost osvetile informiranju korisnika o događanjima i novostima iz njihovih četvrti.

Korisnici također u aplikaciji mogu pronaći interaktivnu kartu za lakše snalaženje po gradu, ali i pročitati odluke gradskih vijeća i mjesnih odbora koje su pohranjene u e-knjižnicu.

Za one koji vole kupovati lokalno, tu je i opcija e-tržnica, na kojoj se promiču prije svega proizvodi lokalnih OPG-ova.

No da aplikacija nije samo informativna, pobrinut će se formular putem kojeg se mogu slati zahtjevi i upiti vezani za boljitak naselja grada Zagreba. Oni se proslijeđuju Vijećima Gradskih četvrti i mjesnim odborima.

Aplikacija je trenutačno dostupna samo za pametne telefone koje pogoni Android, dok je aplikacija za iOS u pripremi. No svi oni koji nemaju pametni telefon ili žele pogledati kako aplikacija radi prije instalacije, mogu posjetiti internetske stranice aplikacije

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti