Kako promovirati videoigru? Napravite QR kod dronovima iznad grada

Iako su djelovali impresivno, ovo nije prvi put da su dronovi korišteni u reklamne svrhe.

Martina Čizmić | 26.04.2021. / 11:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Promocije videoigara često znaju biti neobične i tehnološki pomalo zahtjevne. Jer ipak se radi o videoigrama. No, ono što su napravili u Šangaju kako bi obilježili prvu godišnjicu videoigre "Princess Connect! Re:Dive" potpuno je novo.

Naime, u subotu uvečer iznad Šangaja pojavio se roj dronova, točnije njih 1500, koji su oblikovali veliki QR kod i nekoliko likova iz igre.

Promatrači su mogli uperiti svoje mobilne telefone prema dronovima, skenirati QR kod i posjetiti stranicu videoigre na kojoj su mogli do biti više informacija.

 

 

Iako su djelovali impresivno, ovo nije prvi put da su dronovi korišteni u reklamne svrhe. Podsjetimo, Uber je još 2016. koristio dronove u Mexico Cityju kako bi reklamirao svoje usluge, a poznate su i scene s otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongchangu 2018. godine kad su dronovi iskorišteni kao dio zabave.

Dronovi na otvaranju ZOI (Foto: Intel) ''Ples svjetla i tehnologije'': Nesvakidašnji rekord po kojem ćemo pamtiti otvaranje ZOI-ja

Jesu li dronovi budućnost oglašavanja ili će se samo koristiti u posebnim prigodama, tek ćemo vidjeti. Za sad možemo uživati u zanimljivim i spektakularnim scenama poput ovih iz Kine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti