Ako ste vi znatiželjni kao i mi, onda ste sigurno instalirali aplikacije za Facebook kako bi vidli o čemu to svi govore, ili zašto bi to moglo koristiti baš vama. No što ako nakon instalacije shvatite kako vam ta aplikacija uopće nije potrebna? Evo kako je možete ukloniti.

Frend vam je predložio neku super cool aplikaciju za Face, i vi odmah navalite na nju i instalirate ju. Malo se poigrate njome i 'ostavite ju za poslije'. Nakon dva dana (super je ako to shvatite za samo dva dana) sjetite se kako ste instaliratli aplikaciju, i da ste potpuno zaboravili na nju. Idete malo prekopati i shvatite da aplikacija objavljuje kojekakve statuse, slike ili nešto treće, a da vi uopće nemate pojima. Nakon ludog provoda u svih 20 sekundi igranja sa aplikacijom odlučili ste je ipak maknuti.

No kako se to radi? Facebook je kompleksna platforma sa mnogo raznih postavka. Kako bi vam olakšali proces, provest ćemo vas kroz nekoliko koraka kako maknuti neželjene aplikacije sa vašeg Facebooka.

1. Logirajte se

Prvi korak je da se, naravno logirate na vaš profil. Zatim kliknete na 'Korisnički račun' u gornjem desnom kutu gdje se nalazi dodatni meni sa opcijom 'Postavke privatnosti'. Kliknite na tu opciju.


2. Uredite svoje postavke

Nakon što ste izveli ovaj vrlo zahtjevan korak, prije nego se malo odmorite, predlažemo da odradite još jedan korak prije odmora. U postavkama za sigurnost nalazi se mnoštvo raznoraznih opcija, no ono što vi trebate učiniti (ako još uvijek namjeravate maknuti aplikacije), jest kliknuti na 'Aplikacije i web stranice' u donjem desnom kutu kao što je prikazano na slici.


3. Aplikacije koje koristiš

Ok. Napravili ste dva koraka. Odmorite malo i krenite dalje. Došli ste na postavke gdje se nalazi popis vaših aplikacija koje ste instalirali (za kojih pola niste imali pojima da ste ih instalirali), i ujedno stranicu gdje možete uređivati aplikacije. Kliknite na 'Uredi postavke'.


4. The 'X' Button

Zadnji korak. Ovdje se nalazi popis svih vaših aplikacija sa opcijom uređivanja i famoznog 'X' gumba kojim možete ukloniti neželjene aplikacije. Kliknite i maknite sve što vas smeta, ili uredite one aplikacije koje su vam drage (ako takvih uopće ima).


5. Odmor

Čestitamo. Uspješno ste uklonili aplikacije koje vam nikad neće trebati. Sada je vrijeme za predah. Opustite se malo šetnjom ili teretanom, jer ipak ovo je bio težak zadatak.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju