Kakva će to biti blagdanska sezona za gamere! I Nintendo priprema novu verziju konzole

Pro verzija Nintendove konzole trebala bi biti snažnija i imat će jaču bateriju, no čini se ne i podršku za 4K. Plan je predstaviti je do kraja godine, ali pitanje je hoće li u tome uspjeti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.01.2020. / 11:50

Nintendo (Foto: AFP)

Veliki broj ljubitelja videoigara već sada dobro zna što želi krajem prosinca ispod bora – novu igraću konzolu. Iz Sonyja i Microsofta već su najavili da krajem godine, to jest taman tijekom blagdanskog šoping razdoblja stižu nove generacije njihovih konzola koje će biti brže i imat će bolju grafiku. Previše detalja, kao ni informacija o cijenama nadolazećeg Xboxa i PlayStationa 5 trenutačno nema i trebali bismo ih saznati tijekom godine.

Nintendo Switch Lite Sada je i službeno: Nintendo predstavio jeftiniju verziju konzole Switch

Dok su informacije o novim konzolama Microsofta i Sonyja službene, u posljednje vrijeme mrežom su se proširile glasine o još jednom modelu konzole koji možemo očekivati krajem godine – Nintendo Switch Pro. Treba napomenuti kako je, prema istim glasinama, Nintendov plan predstaviti nadograđenu verziju aktualne konzole do kraja godine, no navodno kasne s razvojem pa je moguće odgađanje predstavljanja do ožujka sljedeće godine.

A što bi "profesionalni" Switch trebao donijeti? Iako veliki broj korisnik i ljubitelja Nintenda navija za podršku za 4K rezoluciju, čini se da od toga ipak neće biti ništa. Konzola bi trebala imati novi procesor, no navodno neće biti puno snažniji od onog u trenutačnom modelu Switcha, tako da će konzola raditi samo malo brže, a nadamo se da bi i grafika mogla biti bolja. Ipak, Nintendo nikad dosad nije ni pokušavao Sonyju i Microsoftu konkurirati po grafici i hardverskim sposobnostima konzola, već je fokus prvenstveno na igrivosti i zabavi.

Nintendo Zdravlje i život zaposlenika važniji od profita: Ovo objašnjenje iz Nintenda će vas oduševiti!

Još jedna novost koju bi Switch Pro trebao donijeti odnosi se na snagu baterije prijenosne konzole tako da će vrijeme igranja biti duže. Do predstavljanja je ostalo još nešto malo manje (ili malo više) od godine dana te će biti zanimljivo vidjeti kakve će još novitete pripremiti Nintendo za model Pro. Također, pitanje je koliko će uzeti medijske pažnje Sonyju i Microsoftu, koji će predstavljanje novih konzola pratiti snažnim marketinškim kampanjama, pogotovo jer je riječ o potpuno novim konzolama, dok bi Pro trebao biti nadogradnja postojeće i dobro nam poznate gaming mašine.

Izvor: Digital Trends

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti