KING ICT 2019. završava s više od milijardu kuna prihoda

KING ICT 2019. godinu završava s 500 zaposlenih i prihodima većim od milijardu kuna.

Martina Čizmić | 11.12.2019. / 10:16

Plamenko Barišić (Foto: King ICT)

Kraj godine prilika je za podvlačenje crte i zbrajanje poslovnih rezultata, a KING ICT ove se godine zaista ima čime pohvaliti. U treće desetljeće poslovanja zakoračili su izvrsnim poslovnim rezultatima, međunarodnim partnerstvima i uspješnim projektima.

KING ICT i ove je godine uspješno implementirao brojna rješenja za klijente u Hrvatskoj i regiji te nastavio svoj put širenja na međunarodno, globalno tržište. U 2020. godinu ulazi s 500 zaposlenih, a kako ponosno ističu, 2019. je bila najuspješnija godina u povijesti KING ICT-ja, s procijenjenim konsolidiranim prihodima većim od milijardu kuna.

Ovu godinu obilježili su uspješni projekti u Hrvatskoj, ali i u Europi. Tako je KING ICT ove godine potpisao dva ugovora s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije. Nakon implementacije informatičke mrežne opreme u Nizozemskoj, KING ICT implementirat će rješenja visokopropusne mrežne i komunikacijske infrastrukture na lokaciji NCIA u Den Haagu.

King ICT Tim (Foto: King ICT) Nastavak uspješne suradnje KING ICT-a u Den Haagu

Također, uspješno su okončani projekti za HEP Plin, HŽ Infrastrukturu, ali i Ministarstvo unutarnjih poslova. Naime, KING ICT u suradnji s Ericssonom Nikola Tesla integrirat će sustav 112-192 i time optimizirati komunikaciju, koordinaciju i upravljanje hitnim događajima, omogućiti brzu i neodgodivu reakciju hitnih službi, uključujući pozive na brojeve 112 i 192. Do sada je završena prva faza projekta, što uključuje implementaciju rješenja za 15 županijskih komunikacijsko-operativnih centara. Također, te će dvije tvrtke za MUP razviti bespilotnu letjelicu visokog dometa koja će se koristiti u nadzoru državne granice. U suradnji s Micro-linkom proširit će pokrivenost cjelokupne MUPnet TETRA radijske mreže.

Osim ovih, uspješno su odrađeni i brojni projekti za hrvatske medijske kuće, među kojima i za Novu TV, ali i za klijente u regiji.

Ilustracija Nova TV slijedi najbolje svjetske prakse uz pomoć KING ICT-a i SAP-a

No, kako ističu, u KING ICT-u nisu fokusirani samo na poslovne projekte.

Tako su organizirali i dvije KING ICT Akademije, ljetnu i zimsku, na kojima su studenti, uz plaćenu praksu, imali priliku usvajati i širiti znanja, učiti od stručnjaka i mentora te raditi na projektima i primijeniti naučeno znanje. Većina je studenata ostala raditi u KING-ju i po završetku prakse. Otvorili su razvojno-istraživački centar RTC Banja Luka i okupili IT stručnjake i developere svih profila. RTC radi na međunarodnim projektima na području Europske unije i regije.
Održan je još jedan Change Code Hackaton, a nastavili su i s održavanjem konferencije Change, koja je i ove godine okupila više od 400 IT stručnjaka i entuzijasta te ugostila predavače iz brojnih uspješnih kompanija.

Change Con 2019. IT stručnjaci na Changeu razmijenili iskustva o mikroservisima i njihovu razvoju

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti