Koji fakultet ima najbolju esport ekipu? Pokazat će na A1 Student eChallengeu

Najbolji među studentima pokazat će svoje vještine na pozornici dostojnoj svjetskih gamerskih zvijezda i izboriti svoj put do ukupnog nagradnog fonda u vrijednosti većoj od 1500 eura.

Martina Čizmić | 27.04.2023. / 14:30

Predstavnici fakultetskih esport timova i A1 Hrvatska (Foto: A1 Hrvatska)

Studenti nekoliko zagrebačkih fakulteta imat će priliku odmjeriti svoje snage i pokazati tko je najbolji u "A1 Student eChallenge" esport ligi. Kako je istaknuto na predstavljanju lige, okupit će najveće gaming entuzijaste Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Visokog učilišta Algebra, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ). Uz to što će moći sudjelovati u natjecanju, studenti će moći sudjelovati i u organizaciji i adminsitraciji ovog natjecanja. 

Tako će timovi s fakulteta odmjeriti svoje snage u popularnim esport naslovima - CS:GO i FIFA, a najbolji će izboriti priliku da odmjere snage uživo na velikom finalu koje će se odigrati od 9. do 11. lipnja u sklopu finala 11. sezone A1 Adria Lige na Reboot Games Weekendu na Zagrebačkom Velesajmu.

Tamo će najbolji među njima iskazati svoje vještine na pozornici dostojnoj svjetskih gamerskih zvijezda i izboriti svoj put do ukupnog nagradnog fonda u vrijednosti većoj od 1500 eura.

Kako smo i najavili, kvalifikacijama za finale jedanaeste sezone A1 Adria League zakoračili smo u potpuno novo i uzbudljivo poglavlje koje nam je donijelo i zanimljiv format A1 Student eChallenge esport lige. Raduje nas što smo ostvarili suradnje s najistaknutijim tehničkim fakultetima i pružili priliku mladima da se uključe u projekt kako bi se upoznali sa svim ulogama ispred i iza gejming ekrana. Još jednom smo potvrdili da prepoznajemo vrijednost ulaganja u one koji pokazuju interes u području esporta. Također, nastavljamo s našim dugogodišnjim partnerstvom s Rebootom i drago nam je da zajedno koračamo kroz nevjerojatne gejming avanture koje su pred nama, izjavila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja, A1 Hrvatska.

Oni koji pak nisu studenti, ali vole videoigre, još uvijek stignu prijaviti se i sudjelovati u kvalifikacijskim turnirima za 11. sezonu A1 Adria Lige. Tijekom travnja i svibnja, najbolji esportaši iz Hrvatske i regije, pokazuju svoje vještine u tri glavne igre -  CS:GO, Rainbow Six Siege i FIFA 23 te kro z turnire u PUBG, League of Legends, Fortnite, Trackmania i Valorant.

Kako kažu iz A1, što ih čeka u finalu ostat će tajna do samog kraja koji će obradovati najbolje među njima najvećim do sad nagradnim fondom u iznosu od 16.800 eura za ukupnu sezonu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti