Korisnici Twittera neće biti zadovoljni: Društvena mreža najavila je povećanje cijene pretplate

Cijena pretplatničkog servisa Twitter Blue u SAD-u povećana je s 2,99 na 4,99 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.07.2022. / 11:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od kritika Elona Muska prema Twitteru, prije nego je najavio da će preuzeti tu društvenu mrežu (pa naknadno ponovno promijenio mišljenje), odnosila se na njihov pretplatnički servis Twitter Blue. Osim što je rekao da se pretplatnicima tog servisa ne bi trebali prikazivati oglasi, kritizirao je i - cijenu. Prema njemu, mjesečna pretplata od 2,99 dolara koliko je tada iznosila bila je prevelika te je rekao da bi trebala biti niža i iznositi 2 dolara.

Slika nije dostupna Twitterova opcija uređivanja tvita, čini se, neće baš biti u potpunosti ono što su korisnici tražili

Ne samo da ekipa iz Twittera ne dijeli isto mišljenje kao Musk da su 3 dolara mjesečno previše, već smatraju da bi pretplata trebala biti još veća. Tako su ovaj tjedan najavili povećanje mjesečne pretplate za čak 2 dolara.

Trenutačnim pretplatnicima servisa Twitter Blue cijena se neće odmah povećati te će imati jedan kratki period tijekom kojeg, ako žele, mogu otkazati pretplatu, no od listopada ovo će se povećanje odnositi i na njih. Za ostale koji tek žele postati pretplatnici Twitterova servisa nove cijene stupaju na snagu odmah.

Twitter Blue, osim u SAD-u, dostupan je na ograničenom broju tržišta - u Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, a korisnicima omogućuje korištenje nekih dodatnih opcija koje omogućuju personizaciju korištenja ove društvene mreže.

Slika nije dostupna Twitter priprema novi pretplatnički servis koji će korisnicima omogućiti dodatni izvor zarade

Konkretan razlog ovako velikog povećanja cijene pretplatničkog servisa iz Twittera nisu naveli, no spomenuli su nekoliko općenitih izraza poput poboljšanja trenutačnih opcija, razvoja novih opcija koje korisnici traže te nastavak njihove misije podrške novinarstvu.

Izvor: Neowin


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti