Twitterova opcija uređivanja tvita, čini se, neće baš biti u potpunosti ono što su korisnici tražili

Spominje se kako bi uređivanje tvitova moglo biti omogućeno samo pretplatnicima Twitter Bluea.

Martina Čizmić | 19.04.2022. / 10:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Korisnici Twittera gotovo od samog njegovog početka zagovaraju uvođenje mogućnosti uređivanja tvita nakon objave - tzv. "edit". No, dok god je na čelu Twittera bio njegov suosnivač Jack Dorsey, kategorički je odbijao uvesti tu opciju. U više je navrata rekao kako bi se ona mogla zloupotrebljavati za mijenjanje originalnog tvita, a onda i mijenjanje kontektsta cijelog "razgovora".

Slika nije dostupna Korisnici Twittera napokon došli na svoje: Uvodi se opcija koju traže od početka, a kojoj se Jack Dorsey protivio

Međutim, opcija "uredi/edit" ipak dolazi na Twitter. Iako još nije definirano točno kad bi se taj dugo priželjkivani gumb mogao pojaviti na ekranima korisnika, čini se kako smo dobili barem uvid u to kako bi mogao funkcionirati.

Programerka Jane Manchun Wong, koja se bavi otkrivanjem skrivenih opcija u različitim aplikacijama, na Twitteru je objavila što je otkrila prilikom "kopanja" po kodu.

 

 

Tako Wong kaže da će originalni tvit ostati netaknut, čak i kad se koristi gumb "uredi. Ono što će sustav napraviti je stvoriti novi, ispravljani tvit, a zadržati podatke o bilo kakvim promjenama koje je korisnik napravio. Iako još nije poznato koliko će dugo Twitter pohranjivati te promjene niti kako će biti dostupne drugim korisnicima, očito je namjera da svatko može pratiti kako se tvit mijenjao.

Slika nije dostupna Zahvaljujući Musku, Twitter bi mogao dobiti opciju koju korisnici zahtijevaju godinama

Takav način omogućio bi uvid u originalni tvit, ali i mogućnost korisniku da ispravi ono što je možda pogreškom napisao (što se često događa u žurbi).

Inače, spominje se kako bi uređivanje tvitova moglo biti omogućeno samo pretplatnicima Twitter Bluea, što bi značilo da će samo neki imati mogućnost uređivanja. No, kako će samo uređivanje tvita u konačnici izgledati i kome će te pod kojim uvjetima biti dostupno, tek ćemo vidjeti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti