Koristite li emotikone u svom dopisivanju? Pa možda biste trebali

Kažu da slika vrijedi 1000 riječi. Znači li to da u jednom emotikonu možemo ispričati sve što nam je u srcu?

Martina Čizmić | 20.08.2019. / 08:17

Emotikoni u krevetu, ilustracija (Foto: Getty Images)

Sad već svi znamo što su emotikoni. Oni mali "smajlići" i ostale sličice koji se koriste u digitalnom dopisivanju kako bismo pojasnili što mislimo, reagirali na nešto što je druga strana napisala ili pak dali ton svojim riječima.

No, emotikoni su puno više od toga. Znanstvenici su već utvrdili kako korištenje emotikona može otkriti i mnogo o našoj osobnosti. Osobe koje ne koriste emotikone često (ili uopće) obično su hladni i proračunati sociopati. One osobe koje previše koriste emotikone (znate na kojem mislimo), često su neozbiljne, bezbrižne i ne previše pouzdane.

Ilustracija emoji (Foto: Thinkstock) Znate li pravilno koristiti i čitati emotikone?

Ali to nije sve što emotikoni mogu otkriti o vama. Istraživači s Instituta Kinsey proveli su zanimljivo istraživanje i došli do još zanimljivijih zaključaka. Osobe koje češće koriste emotikone u svojoj komunikaciji na internetu češće izlaze i više se seksaju.

Istraživanje je otkrilo kako je u svijetu u kojem se ljubav traži putem aplikacija ili društvenih mreža, korištenje emotikona postalo neizbježan dio igre udvaranja i flertovanja.

Ilustracija emoji (Foto: Thinkstock) 7 emojija koje vjerojatno pogrešno upotrebljavate

Tako su korisnici koji su češće koristili emotikone u dopisivanju s potencijalnim ljubavnim partnerima, u prosjeku, više odlazili na drugi izlazak s tom osobom. Također, česti korisnici emotikona češće se ljube na izlascima, seksaju ili započinju veze s tim osobama.

Istraživači smatraju kako emotikoni omogućuju ljudima da svojim potencijalnim partnerima suptilno daju do znanja da su otvoreni za vezu i što misle o toj drugoj osobi. Zbog toga je i druga strana otvorenija za bliski kontakt čak i prije samog susreta.

Slika nije dostupna Emoji i GIF-ovi pomažu nam da lakše komuniciramo

Iako su emotikoni, očito, put do nečijeg srca, istraživači nisu uspjeli utvrditi koji je to emotikon ključan za započinjanje ljubavne ili seksualne veze. To će korisnici, ipak morati sami otkriti. :)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti