Kružni tok na Pantovčaku: Ono najzanimljivije tek dolazi!

Situaciju oko pregovora, konzultacija i novog mandatara prate i brojni tvitteraši koristeći hashtag izboriHR

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.12.2015. / 11:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još od prije početka izbora veliki broj korisnika Twittera koristeći hashtag #izboriHR prati i komentira situaciju na političkoj sceni i borbu dvije najveće stranke, odnosno koalicije za naklonost Bože Petrova i MOST-a. Nakon jučerašnjeg pisma Zorana Milanovića, u raspravu na ovoj društvenoj mreži aktivno su se uključili i HDZ i SDP koji su razmijenili nekoliko zanimljivijih tvitova pa možemo očekivati da će nas i sljedećih dana, ovisno o razvoju situacije, ove stranke 'zabavljati' na Twitteru.

Prema nekima od komentara 'običnih korisnika' čini se da sve više ljudi želi da se napokon donosu neke konkretne odluke te da se više prekine 'kružni tok na Pantovčaku' jer je do sada i prije konzultacija s Predsjednicom bilo jasno da niti jedna od koalicija nema dovoljan broj glasova za mandatara.

Kako je napisao korisnik @vonmacor, hrvatska politika u posljednje vrijeme vodi se na način da imamo red konzultacija, red pregovora, red izjava za novinare pa ponovno red konzultacija, red pregovora, red izjava za novinare itd.

Kada se prije nekoliko dana, nakon odbijenice SDP-a i njegovih partnera, činilo da se ipak nazire rješenje situacije, odnosno da će MOST surađivati samo s HDZ-om, dio Twitteraša kritizirao je njihovu moguću suradnju, uz podsjetnik na izjavu Bože Petrova koju je potpisao i ovjerio kod javnog bilježnika prije izbora.

Korisnik Twittera @vprga pri tome je 'podsjetio' na izjavu Tomislava Karamarka o 'mostovima i mostićima', dok se @Madrileno11 pita od kada se udruživanje dviju stranaka ne zove koalicija. Dio korisnika ove društvene mreže poput @AnteDubravac smatraju kako MOST svojim ponašanjem pokazuje da im nisu bitne reforme, već ih samo zanimaju fotelje – iako su iz ove stranke (odnosno platforme) više puta napomenuli kako ih zanimaju mjesta u vladi s kojih će moći kontrolirati provođenje reformi za koje se zalažu.


Iako se prije tri dana činilo kako se, dakle, priča o tome s kim će surađivati MOST bližila kraju, neki su i dalje bili uvjereni kako će se ova politička sapunica nastaviti, odnosno da nam se bliže novi izbori, dok je posebno zanimljiv tvit korisnice @TajanaKorkyra koja je napisala da bi se SDP trebao predomisliti i popustiti MOST-u, što se jučer i dogodilo.

Nakon svih događaja ovog tjedna, velikih političkih preokreta i pisma Zorana Milanovića upućenog MOST-u čini se da ono najzanimljivije tek počinje jer, iako su ideju o tripartitnoj vlasti cijelo vrijeme odbijali, odjednom se čini da su i HDZ i SDP pristali na međusobnu suradnju (barem djelomičnu i uz neke uvjete) i na mandatara koji nije iz ovih stranaka. Postavlja se pitanje kako će izgledati zakonodavna i izvršna vlast u kojoj bi prvi put zajedno trebali sudjelovati SDP i HDZ te, naravno, tko će biti na čelu takve vlade.  

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti