Južnokorejski LG koji je tijekom prošlog mjeseca predstavio svoju novu L2 seriju smartphoneova koja pripada nešto nižoj cjenovnoj kategoriji, nakon nedavnog predstavljanja 4,3 inčnog L7II modela u Rusiji, odlučio je na brazilskom tržištu ponuditi L5II, novi 4-inčni primjerak koji se ne razlikuje previše od svojeg starijeg brata.

Pošto je L2 serija niže „mid-range“ cjenovne kategorije, specifikacije uređaja su nešto skromnije od onih o kojima obično pišemo – govorimo konkretno o jednojezgrenom procesoru radnog takta 1 Ghz, 4 GB radne memorije te o 5-megapikselnoj kameri.

Ovaj dodatak 4,3-inčnom L7II i 3,2 inčnom L3II modelu, trebao bi zaokružiti početnu ponude nove serije koja ima zadatak nadmašiti 15-milijunsku prodaju prve L linije te pomoći high-end Optimus G i G pro seriji u ostvarivanju sveprisutnosti LG brenda.

L5II koji je naravno temeljen na Androidu Jelly Bean izdanja, dobiva i određene standarne LG-ove alate – Qslide, QuickTranslator, QuickMemo te novi Quick Button koji ima zadatak omogućiti vezivanje hotkeya za svaku aplikaciju koja je zanimljiva korisniku.

Za dr. Jong-seok Parka, predsjednika LG-ove mobile divizije, L5II je, citiramo, „još jedna odlična opcija unutar uređaja premium 3G serije“.

Ovaj smartphone koji se nudi u single i dual-SIM opciji, za početak je dostupan isključivo za brazilske kupce, no u narednim tjednima možemo ga očekivati na svim drugim relevantnim svjetskim tržištima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju