Locastic i Bravo Systems osvojili trofeje na esport turniru Good Game Zagreb

U službenom natjecateljskom turniru i ove je godine sudjelovalo 30 timova koji su pokazali sve svoje vještine u jednoj od najpopularnijih esports igara na svijetu, Counter Strike:Global Offensive.

Martina Čizmić | 13.05.2019. / 14:02

Good Game Zagreb (Foto: Good Game Global)

Protekli je vikend bio posebno uzbudljiv u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Četvrto izdanje velikog B2B turnira Good Game Zagreb okupilo je brojne obožavatelje ove industrije, a dva dana prepuna emocija, pozitivne energije i druženja, opravdala su visoka očekivanja svih natjecatelja i posjetitelja. Veličanstveni trofej ove je godine otišao u ruke tima tvrtke Locastic, pobjednicima Lige A, dok je momčad Bravo Systems proglašena prvacima Lige B.

Good Game Zagreb - Tim Locastic (Foto: Good Game Global)

Kad se osvrnem na same početke i shvatim gdje smo stigli u samo par godina, malo je reći da sam ponosan. Good Game Zagreb 2019 Powered by Samsung Galaxy 10 napravio je svjetlosni skok po pitanju organizacije, produkcije i kvalitete B2B esporta. Vizija svake godine sve više postaje stvarnost, a rezultat je to rada i nevjerojatnog truda cijelog našeg tima u proteklih šest mjeseci. Zaista se od srca želim zahvaliti svima koji su omogućili da četvrto izdanje bude dosad najveće druženje tehnoloških kompanija iz regije s ciljem još jačeg umrežavanja i izmjene iskustava te financiranja budućih mladih poduzetnika, poručio je Nikola Stolnik, direktor tvrtke Good Game Global te dodao: Veliko hvala svim sudionicima i čestitke pobjednicima! Na kraju, Good Game su ljudi koji se okupljaju oko gaminga i prenose svoju pozitivnu energiju na druge oko sebe, a naša priča hrabro ide dalje. Uskoro se spremaju natjecanja u regiji, a Good Game se širi i na Kinu. Naše vrijeme tek dolazi, a vidimo se svi zajedno u Zagrebu, 2020. godine.

Good Game Zagreb - Tim Bravo System (Foto: Good Game Global)

U službenom natjecateljskom turniru i ove je godine sudjelovalo 30 timova koja su pokazali sve svoje vještine u jednoj od najpopularnijih esports igara na svijetu, Counter Strike:Global Offensive. Više od 1000 asistencija i 5000 ubojitih pogodaka zabilježeno je u virtualnom svijetu ove atraktivne igre, a vrhunska domaća gaming oprema MSGW gaming Computers, omogućila je igračima još bolje iskustvo tijekom napetih borbenih minuta. Kako se ove godine natjecanje odvijalo u dvije lige, kući su s peharom otišla dva tima. Ligu A osvojio je tim tvrtke Locastic, drugo mjesto pripalo je igračima NSofta dok je treće timu iz Inceptuma. Prvo mjesto u Ligi B osvojio je Bravo Systems, drugo Serengeti dok je Algebra zasjela na treću poziciju.

Tijekom dva dana Muzej suvremene umjetnosti privukao je brojne poklonike esports i gaming industrije. Osim središnje arene, u kojoj su se odvijale borbe i koja je uvijek bila ispunjena do posljenjeg mjesta, posjetitelji su mogli uživati u posebno osmišljenim zonama poput Art Expoa s grafiti umjetnicima, Escape Rooma, Tough Muddera, zone sa Greyp biciklima tvrtke Rimac Automobili, Retro Areni, Green Corneru s masažama i zdravim sokovima, Here be Dragons kućici kao i u Expo Areni u kojoj su Samsung i A1 predstavili ono najbolje od tehnologije. Naravno, svi su se mogli okušati i u dodatnim mini esports turnirima, a najdraži kutak za opuštanje bio je Food Corner. Održala se i Good Game konferencija, a studenti su dobili priliku upoznati potencijalne buduće poslodavce.

Good Game Zagreb (Foto: Good Game Global)

Iako je zagrebačko izdanje završilo, Good Game Global hrabro kroči dalje. Naime, turnir će se u narednim mjesecima održati u Skopju, Beogradu i Ljubljani, a licenca za održavanje prodana je i u Kini pa će se tako u Suzhou i Shanghaiju ovi esports susreti održavati dva puta godišnje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti