"Lovac" je postao još opasniji i još skrovitiji: Rusi predstavili modificirani Suhoj S-70 Okhotnik

Zamjenik ruskog ministra obrane smatra da novi prototip drona Suhoj S-70 Okhotnik predstavlja vrhunac ruske zrakoplovne industrije.

Branimir Vorša | 15.12.2021. / 10:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Novi prototip ruskog borbenog drona Suhoj S-70 Okhotnik (Lovac), koji ima značajno veće karakteristike skrivanja i koji je opremljen naprednim proturadarskim sposobnostima, prvi put je predstavljen javnosti, a uskoro se očekuje i njegov prvi let.

Modificirani Suhoj S-70 predstavljen je ovog tjedna u utorak u gradu Novosibirsku, na jugu Sibira. Predstavljanju je nazočio i zamjenik ruskog ministra obrane, Aleksej Krivoručko.

Slika nije dostupna Rusi najavili i bespilotnu verziju najnovijeg borbenog zrakoplova 5. generacije: "Profesionalcu ne treba čekić, već skalpel"

Proizvodnja dronova ove klase moguća je samo u zemljama s razvijenom zrakoplovnom industrijom, koja omogućava čitav razvojni ciklus, od dizajna, pripreme do provođenja svih faza testiranja, rekao je Krivoručko.

Predstavljanje ovog drona znači da je čitav proizvod sastavljen i opremljen svom nužnom opremom potrebnom za rad te letjelice, dodao je zamjenik ruskog ministra obrane.

Prethodno ovom najnovijem prototipu Okhotnika, unazad nekoliko mjeseci testirane su verzije tog drona sa slabijim karakteristikama skrivanja i slabijom opremom.

Slika nije dostupna Službeno predstavljen pravi ruski odgovor na američki F-35, Suhoj pretencioznog naziva – Šah-mat

Slika nije dostupna Velika reorganizacija ruskog zrakoplovnog sektora: Suhoj i Mikojan prestaju postojati i postaju dio nove korporacije

Rusi se hvale da Okhotnik ima najmodernije sposobnosti skrivanja, a Krivoručko kaže kako misli da je tehnologija iza tog borbenog drona jedinstvena za Rusiju.

Taj novi dron predstavlja najviša dostignuća naše obrambene industrije, poručio je.

I ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u studenom mjesecu da je Rusija pretekla ostatak svijeta u vojnoj tehnologiji, istaknuvši da su uz bok Amerikancima kad je riječ o nuklearnom arsenalu, ali da je Rusija razvila superiornija konvencionalna oružja.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti