Mala, ali zabavna: Ova igraća konzola stane u svaki džep i pruža sate retro zabave

U ponudi su retro igre koje su oduševljavale milijune na poznatim konzolama kao što su NES, SNES, Gameboy, Gameboy Colour, Gameboy advance, Sega Master System, Sega Genesis M, Sega Game Gear, Playstation 1 i Atari Lynx.

Martina Čizmić | 23.04.2021. / 17:24

Mnogi u trenucima dokolice ili dosade posežu za svojim pametnim telefonom i igraju mobilne igre. No, to znači i brže pražnjenje baterije telefona, što nije uvijek najbolji izbor. 

Upravo kako bi riješili problem dosade, a istovremeno oslobodili pametni telefon dodatnog opterećenja, u tvrtki Funkey Project osmislili su minijaturnu igraću konzolu. Veličine kutije šibica, ovu je igraću konzolu moguće staviti u bilo koji džep ili objesiti na ključeve i ponijeti sa sobom. 

Senzor detektira kad je konzola otvorena i automatski ju uključuje, a prilikom zatvaranja sprema trenutni napredak u igri. U ponudi su retro igre koje su oduševljavale milijune na poznatim konzolama kao što su  NES, SNES, Gameboy, Gameboy Colour, Gameboy advance, Sega Master System, Sega Genesis M, Sega Game Gear, Playstation 1 i Atari Lynx.

S obzirom na to da su te igre prilično jednostavne i male, memorija od do 128GB na SD kartici bit će i više nego dovoljna za desetke (čak i stotine igara) i dugotrajnu zabavu. 

Za one koje zanimaju tehničke specifikacije, FunKey S pokreće ARM-ov Cortex-A7 procesor na 1,2 GHz, ima 64 MB RAM-a i koristi SD karticu za dodatnu pohranu. Ekran je 1,52-inčni LCD IPS, a sve to pokreće punjia litij-ionska baterija od 410 mAh koja osigurava do dva sata igranja. 

Kako izgleda igranje na minijaturnoj konzoli možete i sami provjeriti u videu. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti