Master-class o usamljenosti u videoigrama vodi autorica "Sea of Solitude"

Sva predavanja iz programa Industrija otvorena su za javnost i besplatna, a moguće ih je pratiti na službenoj stranici ZFF-a.

Martina Čizmić | 09.11.2020. / 08:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Iako u nešto drugačijim uvjetima nego prošlih godina, Zagreb Film Festival i službeno je otvorio svoja vrata. 

Festival koji već gotovo dva desetljeća slovi kao jedna od najživljih domaćih manifestacija ove će se, epidemijom obilježene godine održati bez fizičkog druženja i bez zabava, ali će zato osam festivalskih dana ispuniti online projekcijama preko sto filmskih naslova, zanimljivim predavanjima i radionicama koje će moći pratiti publika iz cijele Hrvatske.

Proteklih 17 izdanja Zagreb Film Festivala započinjali bismo pozdravom uvaženih predstavnika gradskih i državnih institucija. Predstavnika institucija, sponzora i stranih gostiju nema. Kina večeras nema. Odnosno, ima. Mi smo tu, ali ispred nas nema vas. Nema publike. Mi sad ne znamo tko nas sve gleda na svojim ekranima. Pa vas onda bez nekog posebnog protokolarnog reda od srca sve pozdravljamo i iskreno vam zahvaljujemo što ste ponovno uz nas na početku ovog, nazvao bih ga posebnog i drugačijeg festivalskog izdanja, izjavio je Boris T. Matić.

U ponedjeljak, 9. studenog službeno starta i program ZFF Industrija i to master-classom na temu usamljenosti u videoigrama, koji će održati Cornelia Geppert, kreativna direktorica njemačkog studija Jo-Mei, i to na primjeru igre Sea of Solitude. Predavanje će se moći pratiti preko online streaminga na službenoj festivalskoj stranici zff.hr i na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Cornelia Geppert kreativna je šefica studija Jo-Mei Games, te je odgovorna za sve umjetničke elemente produkcije. Također je zadužena za razvoj i PR tvrtke. Diplomirala je dizajn igara na Games Academyju u Berlinu, nakon čega se pridružila produkciji Paraworlda (SEK-Ost) kao concept, character i level artist.

Ondje je upoznala Borisa Munsera, s kojim je nastavila surađivati. Zajedno stoje iza koncepata uspješnica za klijente poput Ubisofta i BMW-a. Zajedno su osnovali Jo-Mei Games 2009. godine. Bila je scenaristica, dizajnerica i kreativna direktorica na svom najnovijem projektu, Sea of Solitude, koji je postao vrlo uspješan. Igru je lansirao industrijski div Electronic Arts.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti