Microsoft priprema hibridni Xbox koji bi mogao stajati samo 400 kuna

Cijena Xboxa koji će biti napravljen za streaming videoigara iznosit će 60 dolara, a ako želite i kontroler, bit će potrebno platiti 80 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.07.2019. / 14:00

Xbox (Foto: Getty)
Xbox (Foto: Getty) (Foto: Getty)

Microsoft priprema brojne novitete na tržištu videoigara te je, prema svemu što čitamo u posljednje vrijeme, svima u kompaniji jasno da je budućnost ovog tržišta streaming. Sljedeća generacija ove konzole ipak će biti fokusirana na klasičan način igranja na koji smo navikli i do sada, pokretanjem igara lokalno sa SSD-a ili diska i povezivanjem konzole s TV-om te bi ovo mogao biti posljednji klasičan Xbox koji će tijekom sljedećeg desetljeća zamijeniti uređaji za streaming i igranje u oblaku.

Xbox U prodaji sljedeće godine: Napokon znamo detalje o novoj Microsoftovoj igraćoj konzoli!

Takvi uređaji trebali bi biti jeftini i korisnicima omogućiti povezivanje s internetom i spajanje na Microsoftov oblak koji bi bio zadužen za sav teški procesorski i grafički posao. Prema informacijama koje su se ovog tjedna proširile internetom, čini se kako bismo uskoro mogli vidjeti i hibridnu verziju Xboxa, koja će biti namijenjena upravo streamingu te će biti dosta jeftinija u odnosu na Xbox One S.

Kako je riječ o konzoli za streaming, sam uređaj neće biti dovoljan za igranje igara, već će se korisnici morati povezati na Microsoftov oblak i platiti pretplatu za gamerski servis Xcloud. Ono po čemu bi ova konzola trebala biti iznimno zanimljiva jest to što će ipak koristiti vlastiti hardver za neke manje zahtjevne zadatke poput npr. upravljanja pokretima ili detekcije sudara u igrama, uz minimalnu latenciju, dok će se sve ostalo streamati iz Xclouda.

Xbox (Foto: Getty) Sljedeća godina bit će fantastična za sve gamere!

Cijena konzole za streaming trebala bi iznositi oko 60 dolara (oko 400 kuna), nagađaju tehnološki mediji, odnosno 80 dolara (oko 525 kuna) uz dodatni kontroler, što je, dakle, cijena koju je potrebno platiti za ulazak u Microsoftov svijet streaminga igara, a pitanje je koliko će stajati pretplata, odnosno same igre. To je ipak jeftinije od početnog kompleta za Googleov streaming servis Stadia, čija cijena iznosi 130 dolara, a u nju su uključeni hardver, kontroler, tri mjeseca pretplate za verziju Stadije Pro (čija cijena inače iznosi 10 dolara mjesečno) te besplatna igra Destiny 2.

Izvor: Techspot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti