“Mislim da je to najbolje”: Musk ipak neće u Twitterov upravni odbor

Izvršni direktor Twittera Parag Agrawal sinoć je objavio da Elon Musk ipak neće, kako je ranije najavljeno, postati član upravnog odbora tvrtke.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.04.2022. / 10:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U samo nekoliko dana situacija oko uloge Elona Muska u Twitteru prilično se promijenila. Nakon što smo prošli tjedan saznali da je Musk postao najveći dioničar tvrtke, najavljeno je kako ulazi u upravni odbor kompanije. Šef Tesle, kojeg na ovoj društvenoj mreži prati više od 80 milijuna ljudi, tada je rekao kako možemo očekivati značajna poboljšanja na Twitteru.

Slika nije dostupna Musk otkrio da ima 9,2 posto udjela u Twitteru, dionice kompanije odmah "poskočile"

Prvo od njih odnosi se na opciju uređivanja objava, a nakon toga dao je neke čudne prijedloge - pored smanjenja cijena pretplatničke opcije Twitter Blue, napravio je ankete za izbacivanje slova “w” iz imena Twitter te anketu o tome treba li sjedište tvrtke pretvoriti u sklonište za beskućnike.

Oko Muskove uloge u Twitteru sinoć se oglasio izvršni direktor tvrtke Parag Agrawal koji je rekao da je Musk ipak odlučio da neće ući u upravni odbor kompanije. Razlozi za to nisu poznati, no podsjetimo kako je njegov dolazak u Twitter izazvao nelagodu među dijelom zaposlenika. Naime, dio njih strahovao je kako će šef Tesle narušiti kulturu kompanije, neki su izrazili zabrinutost oko načina moderiranja sadržaja te da bi im mogao narušiti svakodnevne poslovne obveze.

Mislim da je to najbolje, rekao je i Agrawal naglasivši kako su uvijek cijenili te će i dalje cijeniti savjete njihovih dioničara, bez obzira na njihovu ulogu kao članova odbora. Dodao je kako je Elon njihov najveći dioničari i ostat će otvoreni za njegove prijedloge.

Elon Musk “Umire li Twitter”? Muskov tvit neće se svidjeti zaposlenicima ove kompanije

Musk se još nije službeno oglasio oko ove situacije, no na BBC-u kažu kako je sat vremena nakon objave Agrawala na Twitteru objavio emoji s rukom koja prekriva usta. Ubrzo nakon toga izbrisao je tu objavu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti