Na Viberu možete sačuvati sve podatke kada mijenjate broj ili uređaj

Jedna od najpopularnijih aplikacija za tekstualnu i glasovnu komunikaciju donosi nove opcije

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 16.08.2017. / 07:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Žestoka je konkurencija posljednjih godina na platformi aplikacija za razmjenu tekstualnih, glasovnih i videoporuka, a Viber svakako spada u sam vrh ove kategorije. Multifunkcionalnost i mogućnost korištenja Vibera na raznim operativnim sustavima gurnuli su ga u orbitu, bez obzira na to što nije i konkurenti imaju dovoljno aduta za konstantnu utrku. I zato je neophodno da svaka od tih aplikacija, pa tako i Viber, redovito objavljuje sigurnosne nadogradnje, ali i one koje donose nove opcije, sve u cilju poboljšanja korisničkog iskustva ili uvođenja novih funkcionalnosti.

Viber je tako odlučio uvesti novu opciju za koju smo gotovo sigurni kako će je svi korisnici dočekati s popriličnim olakšanjem, jer će im uvelike olakšati ili u potpunosti riješiti jedan od vrlo čestih problema. Radi se, naime, o tome da u današnje vrijeme mnogi korisnici vrlo često mijenjaju svoje mobilne uređaje i telefonske brojeve, a u tim se transferima ponekad izgubi arhiva svih dosadašnjih poruka ili kontakata. I dosad je postojala opcija da u slučajevima kada mijenjate uređaj napravite sigurnosnu kopiju (backup) svih vaših podataka na starom i potom ih prebacite na novi uređaj.

No, odsad ćete na Viberu moći bezbolno promijeniti telefonski broj i SIM karticu, a da pritom ne izgubite niti jedan od vaših “chatova” ili ostalih podataka unutar aplikacije Viber. Dovoljno je da nakon promjene broja svoj novi broj prijavite unutar Vibera, ali pripazite i da prije toga napravite sigurnosnu kopiju postojećih podataka. Nakon promjene broja svi vaši podaci, konverzacije i sve ostalo što imate u Viberu bit će automatski prebačeni i prijavljeni na novom broju, a u isto vrijeme svi će vaši kontakti dobiti obavijest o promjeni vašeg broja.

Više o novoj opciji možete pročitati na službenom Viberovu blogu, a upute kako napraviti backup na uređaju Android ili iOS nalaze se na ovoj poveznici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti