Najbolji Brawl Stars gameri iz tri europske lige kreću u osvajanje međunarodnog trona

Kako bi dodatno promovirali esport, gaming i A1 Adria Ligu, u A1 Hrvatska osmislili su pokretno putujući A1 Gaming Hub - prostor koji je opremljen gamerskim računalima, Playstation 5 konzolom i mobile gaming kutkom.

Martina Čizmić | 28.06.2022. / 14:02

PvtMole, Lavvek, Iva Ančić i Igor Duić (Foto: A1 Hrvatska)

Prvog dana srpnja u Salzburgu se održava paneuropsko međunarodno natjecanje Clash of Leagues. Na njemu će sudjelovati i ekipa Salada de Frutas koja je odnijela pobjedu na nedavnom Brawl Stars finalu 9. sezone A1 Adria League održanom u sklopu festivala Reboot Online Games Week powered by A1.

Najbolji brawleri A1 Adria League, ekipa Salada de Frutas koju čine DzonDzon, Andrey, Brankec i Lavvek, nastupit će uz bok pobjednicima preostale dvije licencirane paneuropske lige - A1 eSports League i Swisscom Hero League. Sve tri lige pokrivaju čak 13 zemalja središnje i istočne Europe. Salada de Frutas snage će odmjeriti s timovima Aurora Gaming i mYinsanity u velikom finalu 1. srpnja koje se održava u sklopu LEVEL UP Gaming Festivala u Salzburgu. Ukupan nagradni fond natjecanja iznosi 3000 eura, od čega pobjednik osvaja 1600 eura.

Iza nas je još jedno fenomenalno izdanje A1 Adria League u kojem smo s malo izmijenjenom ekipom i nazivom uspjeli obraniti naslov u Brawl Starsu te ponovno imamo priliku pokazati što znamo na još jednom izdanju Clash of Leagues. Sretni smo što idemo u Salzburg i unatoč jakoj konkurenciji, nadamo se dobrom rezultatu, izjavio je Luka Črneli Lavvek uoči odlaska na ovo međunarodno esport natjecanje.

Kako bi dodatno promovirali esport, gaming i A1 Adria Ligu, u A1 Hrvatska osmislili su pokretno putujući A1 Gaming Hub - prostor koji je opremljen gamerskim računalima, Playstation 5 konzolom i mobile gaming kutkom.

A1 Gaming Hub još je jedan naš doprinos ekosustavu koji godinama sustavno gradimo s cijelom gejmerskom zajednicom. Cilj nam je obići sve krajeve Hrvatske kako bismo dodatno popularizirali esport i gejming, a možda pronađemo i neke nove talente. Uz samu popularizaciju esporta, želimo ujedno i educirati građane o važnosti odgovornog gejminga koje se zasniva na fair-playu i nultoj toleranciji na bilo koju vrstu toksičnosti, govora mržnje ili diskriminaciji, izjavila je Iva Ančić, rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska.

Iz A1 su također najavili A1 Gaming Weekende koji će se održavati cijelo ljeto, a i kvalifikacije za jubilarnu 10. sezonu A1 Adria League koja je rezervirana za jesen. Nadaju se kako bi finale ove jubilarne sezone moglo biti održano uživo tijekom Reboot Infogamera koji bi se trebao održati u studenom u Zagrebu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti