Veliko finale regionalnog natjecanja Telekom eSport Championship, koje je pokrenuo Hrvatski Telekom, zajedno s Crnogorskim i Makedonskim Telekomom održano je ovog vikenda. Kako su priopćili iz HT-a, u višemjesečnom natjecanju sudjelovalo je 1.366 igrača, koji su svoje znanje i vještine pokazali kroz faze kvalifikacija, lige i doigravanja. 

 

U tri igre, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22 natjecalo se šest finalista, a pobjednici su Teo Radman (FIFA22), prošlogodišnji pobjednik Hrvatske Telekom e-Lige, 0to100 (CS:GO) i Seikoopaths (Rocket League).

 

Telekom eSport Championship uključivao je razne aktivnosti kojima se poticalo razvoj novih vještina kod natjecatelja, ali i gledatelja, kao što su edukacijski videi ambasadora - Malajski Tapir, MarkoKC i Lobanjica, TikToker Filip Ščrbak koji je u pauzama od streamova držao vježbe za istezanje i natjecateljice iz Ultimate Gamera, content creatorice koje su pričale o važnim temama kao što su „cure u gamingu“ i „eSport kao profesija“.

 

Telekom eSports Championship, osim vrhunskog showa, pokazao je kako eSport nije samo igra, već community koji povezuje, zbližava i ne poznaje fizičke granice. To je potvrdilo i istraživanje koje smo proveli među esport entuzijastima tijekom samog natjecanja. Regionalno istraživanje pokazalo je kako video igre razvijaju strateško razmišljanje, kreativnost i poboljšavaju pismenost. Drago nam je što je naših više od 1.300 sudionika te mnogobrojni gledatelji koji su sve pratili online, kroz ovo natjecanje puno naučilo, a mi ćemo nastaviti pratiti trendove u esportu i razvijati esport natjecanja s još više novih iskustva, uzbuđenja i znanja kako za same natjecatelje, tako i za gledatelje, ističe Branka Bajt, direktorica brenda Hrvatskog Telekoma.

 

Ovogodišnji nagradni fond iznosio je 21,800.00 eura, a podijeljen na četiri najbolje plasirana tima u svakoj kategoriji - četiri najbolje plasirana u igri Counter Strike: Global Offensive osvojili su ukupno 15,000.00 eura, u igri Rocket League 4,400.00 eura, a u igri FIFA22 2,400.00 eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju