Nakon Muskova sastanka s Cookom Apple nastavlja s oglašavanjem na Twitteru

Nesporazumi su riješeni - Apple neće ukloniti Twitter s App Storea i nastavit će s oglašavanjem na Muskovoj društvenoj mreži.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.12.2022. / 09:42

Elon Musk (Foto: Afp)

Jedan od najvećih i neočekivanih problema za Muska nakon što je preuzeo Twitter bili su oglašivači, odnosno činjenica što su veliki oglašivači privremeno napustili tu društvenu mrežu, dok ne vide kako će se situacija razvijati. Među inim, od oglašavanja na Twitteru odustao je i Apple, a Musk je otišao tako daleko da je čak i optužio Tima Cooka da namjerava zabraniti Twitter na njihovim telefonima.

Elon Musk Musk je "spreman za rat" s Appleom

Situacija između dvaju velikana tehnološke industrije izglađena je prošlog tjedna nakon što je Musk posjetio Appleov kampus i sjeo u četiri oka s izvršnim direktorom Applea Timom Cookom. Musk je rekao kako su tijekom razgovora riješili sve nesporazume, uključujući i onaj prema kojem bi Twitter bio izbačen s App Storea. Apple to nikada nije namjeravao učiniti, komentirao je Musk na nakon sastanka.

Čini se kako to nije jedini nesporazum kojeg su njih dvojica riješili jer, prema pisanju Reutersa, Apple planira nastaviti s oglašavanjem na Twitteru, a isto namjerava napraviti i još jedna velika tehnološka kompanija - Amazon.

Prošlog tjedan iz Twittera su oglašivačkim agencijama poslali mailove u kojima im nude poticaje s ciljem povećanja potrošnje na toj platformi, sve kako bi ih motivirali da ponovno počnu s oglašavanjem. Riječ je o "najvećim oglašivačkim poticajima na Twitteru dosad", koji su, čini se, naročito zanimljivi Amazonu, koji navodno planira na toj platformi na reklame trošiti čak 100 milijuna dolara godišnje.

Zanimljivo, neki izvori za Reuters kažu kako Amazon nikada nije u potpunosti prestao s oglašavanjem, no sada je cifra koju namjerava uložiti u oglase puno veća. Što se Applea tiče, Elon Musk na Twitteru je najavio kako najveći oglašivač na toj platformi u potpunosti nastavlja s oglašavanjem.

Elon Musk Musk pun optimizma: Očekuje da bi broj korisnika Twittera mogao premašiti milijardu

Nakon što je prošli mjesec dio oglašivača najavio privremeno pauziranje oglašavanja na Twitteru, Musk je tada najavio veliki pad prihoda kompanije, no sada se situacija ipak popravlja, a osim na oglašavanju, on će pokušati povećati prihode kompanije povećanjem broja pretplatnika.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti