Namjeravate kupiti novi iPhone? Mogli biste biti razočarani

Očekuje se da će Tim Cook novu generaciju iPhonea predstaviti otprilike sredinom rujna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.07.2023. / 11:11

iPhone 14 Pro Max (Foto: Afp)

Ako smo na nešto navikli tijekom posljednjih godinu i pol dana, to su - poskupljenja. Porasle su cijene gotovo svega, a iako inflacija usporava, cijene i dalje rastu, u većini slučajeva puno više u odnosu na porast plaća. Tom valu poskupljenja mogao bi se pridružiti i Apple. Američka tvrtka čiji proizvodi ionako nisu poznati po pristupačnim cijenama, prema posljednjim izvještajima, mogla bi povećati cijene nadolazećih telefona.

Slika nije dostupna Appleova AI mogla bi značajno poboljšati iPhone, evo i kako

Za nešto više od mjesec dana očekujemo da će Tim Cook predstaviti četiri nova modela iPhonea - iPhone 15, 15 Plus te iPhone 15 Pro i 15 Pro Max, pri čemu će dva najjača modela iz Pro serije biti skuplja u odnosu na modele iz aktualne generacije 14 Pro i 14 Pro Max. Njihova cijena danas iznosi od 999, odnosno 1099 dolara te su to, čini se, posljednji modeli iz serije Pro s cijenom nižom od tisuću dolara.

Unatoč povećanju cijena u Appleu ne strahuju zbog gubitka potražnje za njihovim telefonima te očekuju da bi broj isporuka za iPhone 15 trebao biti sličan kao za modele iz serije iPhone 14 - vjeruju kako će to biti oko 85 milijuna za ovu kalendarsku godinu. Sa stabilnom prodajom te uz povećanje cijena, jasno je da u Appleu očekuju povećanje prihoda od nove generacije svojih telefona. Da bi moglo doći do povećanja cijena telefona, Tim Cook najavio je tijekom objave posljednjih poslovnih rezultata kada je rekao da su korisnici spremni na potrošnju kako bi dobili najbolji iPhone koji si mogu priuštiti.

Kako smo ranije već pisali, Apple je pri proizvodnji nove generacije telefona naišao na probleme zbog kojih su mediji spominjali kako bi se to moglo odraziti na odgodu početka prodaje modela iz serije Pro te njihovu nestašicu, barem na početku, no čini se kako bi Apple ipak mogao na vrijeme riješiti taj problem, tako da velike nestašice ipak neće biti.

Smartphone Je li bolji iPhone ili Android? Oglasio se šef Instagrama, slažete li se s njim?

Serija iPhone 15, među inim, donijet će jednu veliku promjenu - u konektoru koji se koristi za povezivanje uređaja s punjačem te s ovom generacijom Lightning konektor odlazi u povijest, a zamijenit će ga USB-C priključak. Modeli iPhone 15 i 15 Plus trebali bi dobiti opciju Dynamic Islanda, dok će modeli iz serije Pro s bočne strane dobiti novu multifunkcijsku tipku koja će zamijeniti tipku za isključivanje zvuka na uređaju.

Što će još donijeti nova generacija iPhonea, saznat ćemo vrlo brzo, na konferenciji koja će se održati tijekom rujna u Appleovu sjedištu u Cupertinu.

Izvor: 9to5Mac 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti