Napetim i uzbudljivim finalima pred prepunom "arenom" završena A1 Adria League

Prepuna "arena" i glasno navijanje, najbolji je pokazatelj kako esport uzima maha i u Hrvatskoj.

Martina Čizmić | 26.11.2018. / 09:01

Galerija

Tri finalna dana Reboot InfoGamera bila su rezervirana za finala A1 Adria League.

Zaljubljenici u esport natjecanja, gameri, ali i brojni znatiželjnici ispunili su do posljednjeg mjesta "arenu" A1 Adria League na Zagrebačkom Velesajmu.

Finale lige započelo je u petak kada su, po prvi put, odgirana finala u mobilnim igrama Clash Royale i Hearthstone.

U finalu Clash Royalea snage su odmjerili Saša "Sasaa" Mišković i Dominik "Domi" Štokan, a pobjeda i nagrada od 1000 eura otišla je u ruke Sasaa.

Za mjesto u finalu Hearthstonea vodila se velika borba između igrača. Na kraju su u veoma napetim mečevima svoju priliku za osvajanje 1000 eura izborili Luka "Lavvek" Črneli i Luka "Vulee" Vulović. Pobjedu je rezultatom 3-2 odnio Vulee, inače član ekipe x25 eSports.

Finale A1 Adria League u Hearthstoneu (Foto: A1 Adria League/Facebook) (Foto: A1 Adria League/Facebook)

Vikend je, kao i prošle godine, bio rezerviran za finala u "velikim" igrama.

Nakon dva napeta i uzbudljiva polufinala, sve je bilo spremno za veliko finale A1 Adria League u Counter Strike: Global Offensive u kojem su se susreli Game Pub i Valiance&Co.

Iako je finale bilo nakratko zaustavljeno zbog tehničkih problema, na kraju je, drugi put za redom, Valiance&Co osvojio titulu pobjednika A1 Adria League i nagradu od 10 000 eura, a najboljim je igračem proglašen Luka Vuković.

Finale A1 Adria League u CS:GO (Foto: A1 Adria League/Facebook) (Foto: A1 Adria League/Facebook)

Nedjelja je bila rezervirana za okršaje u League of Legends. U finalu su se, nakon zanimljivih polufinala, našli x25 eSports i Asus Rog Elite.

Odlično i napeto finale na kraju je osvojio Asus Rog Elite koji je time potvrdio status najbolje regionalne ekipe, dok je najboljim igračem proglašen Aleksa "Double AiM" Stanković.

Finale A1 Adria League u LoL (Foto: A1 Adria League/Facebook) (Foto: A1 Adria League/Facebook)

Prepuna "arena" i glasno navijanje, najbolji je pokazatelj kako esport uzima maha i u Hrvatskoj. Jedva čekamo sljedeću sezonu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti