Nasljednik Switcha ili nova konzola? Nintendo prijavio patent novog gamerskog uređaja

Konzola u patentu podsjeća na 3DS, a zanimljiva je jer ima dva ekrana koji se mogu odvojiti i bežično povezati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.10.2023. / 14:41

Nintendo Switch (Foto: Afp)

Nintendo bi uskoro trebao predstaviti nasljednika svoje popularne igraće konzole Switch te tehnološki mediji već neko vrijeme nagađaju kakve bi novitete ovaj uređaj mogao donijeti. Službeno, naravno, informacija nema, no nakon što je objavljeno kakav je patent kompanija prijavila, dio medija smatra kako postoji mogućnost da Nintendo taj patent primijeni i u Switchu 2.

Nintendo Switch Poznato je kakve će biti hardverske mogućnosti nasljednika Switcha

A patent otkriva uređaj sličan Nintendovoj dlanovnoj konzoli 3DS koja je do 2020., kada je njena prodaja obustavljena, prodana u više od 75 milijuna komada. To je preklopni dlanovni uređaj s dva ekrana koja su oba osjetljiva na dodir i mogu međusobno bežično komunicirati tako da na njemu dvije osobe mogu igrati igre.

Ideja za ovu konzolu prilično je zanimljiva, no u dokumentima objavljenim uz patnet posebno naglašava kako je riječ o patentu za dlanovnu konzolu, ne i za hibridnu konzolu kakva je Switch. Naravno, uvijek postoji mogućnost da će se ova konzola moći povezati s nadolazećim modelom Switcha ili da se, poput modela Switch Light, koristi samo kao dlanovna konzola, bez mogućnosti povezivanja s televizorom.

Svakako treba naglasiti da sama prijava patenta ne mora značiti da će se na temelju patenta jednom krenuti u izradu gotovog proizvoda te često oni samo ostanu na prijavi i ne idu u realizaciju. Ovaj patent ipak pokazuje smjer u kojem razmišlja ekipa iz Nintenda te žele nastaviti s inovacijama na gamerskom tržištu kakve su primijenili na modelu Wii, kao i Switchu koji je na tržištu oko šest godina te je treća najprodavanija konzola u povijesti.

Xbox Procurili Microsoftovi planovi: Evo kada stiže nadograđeni Xbox i potpuno nova verzija igraće konzole

Što se njegova nasljednika tiče, Nintendo je prošli mjesec za odabrani krug developera i stručnjaka s gamerskog tržišta prikazao novi Switch, kao i neke demo igre u kojima su prikazane mogućnosti ove konzole koja će, naravno, imati jači hardver i bolju grafiku.

Izvor: Nintendo Life

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti