Nema povratka za Trumpa: Odbor mu potvrdio suspenziju, ali od Facebooka traži da definira koliko će ona trajati

Razmotrit ćemo odluku Odbora i odlučiti o daljnjim postupcima koji će biti jasni i jasno definirani. U međuvremenu, profili gospodina Trumpa ostat će suspendirani, zapisao je potpredsjednik za globalna pitanja i komunikacije, Nick Clegg.

Martina Čizmić | 05.05.2021. / 15:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Nadzorni odbor Facebooka podupro je Facebookovu odluku o suspenziji Facebook i Instagram profila bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. Kako su objavili u svojoj odluci "vjerujemo da je odluka bila nužna i ispravna".

No, kako navodi u objavi Facebookov potpredsjednik za globalna pitanja i komunikacije, Nick Clegg, Odbor nije specificirao koliko dugo bi suspenzija trebala trajati.

Umjesto toga, kritizirali su neodređeno trajanje suspenzije te ga nazvali "nestandardnom kaznom" te su inzistirali da revidiramo našu odluku. Razmotrit ćemo odluku Odbora i odlučiti o daljnjim postupcima koji će biti jasni i jasno definirani. U međuvremenu, profili gospodina Trumpa ostat će suspendirani, zapisao je Clegg.

Dodao je i kako je Odbor dao brojne preporuke o tome kako bi mogli poboljšati svoje politike i, iako te preporuke nisu obezujuće, pažljivo će ih proučiti kako bi formirali bolje politike koje se odnose na političare.

Na kraju je zahvalio odboru na pozornosti koju su posvetili ovom slučaju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti