Možda nije atraktivan i nema veliki doseg, ali ovaj bi električni kombi mogao postati veliki prodajni hit

Ovaj je automobil trenutačno dostupan samo u verziji s motorima s unutarnjim izgaranjem, a za dvije godine očekujemo njegovu električnu verziju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.12.2022. / 14:58

Honda N-Van (Foto: Honda)

Situacija na tržištu električnih automobila sve je zanimljivija. Broj dostupnih modela sve je veći, sve je veća i potražnja, no ono što i dalje mnoge spriječava da zamijene benzince i dizelaše s električnim vozilima jest njihova cijena. Države daju različite subvencije kako bi cijene vozila s električnim motorima bile što niže za krajnje kupce, no mnogima niti to nije dovoljno za prelazak na struju.

Elon Musk predstavlja Tesla Semi, potpuno električni kamion Tesla napokon isporučila prvi Semi - potpuno električni kamion: "Ako želite najopakiji kamion na cesti, to je to"

Vozilo koje bi zato moglo biti zanimljivo poslovnim, ali i nekim privatnim korisnicima najavila je Honda. Na tržištu će se pojaviti za dvije godine, a ono što je najzanimljivije oko ovog vozila jest njegova cijena. Naime, kako prenose na Electreku, prodavat će se za samo 7300 dolara.

Kako se vidi na fotografiji, ovo nije klasično vozilo, već električni kombi koji će biti idealan za dostavne službe, iako iz Honde kažu da će se moći koristiti i za dnevni šoping, putovanje do posla i škole te za hobije. Jasno je kako nije riječ o baš praktičnom vozilu za svakodnevnu privatnu uporabu, no uz spomenutu cijenu, mnogi bi mogli pristati na kompromis i, umjesto s automobilom, na posao ići s kombijem.

Vozilo je bazirano na postojećem kombiju N-VAN koji je trenutačno dostupan samo kao model s motorima s unutarnjim izgaranjem i za koje iz Honde kao njegove najveće vrline naglašavaju veliki prostor za pohranu, jednostavnost korištenja i fleksibilnost, a od 2024. sve će to biti dostupno samo s električnim motorom i po pristupačnoj cijeni.

Slika nije dostupna Nio se dokazao na tržištu električnih automobila, a sada razvija vlastiti smartphone

Za takvu cijenu ne treba očekivati kombi sa snažnim motorom i velikim dosegom, no za kraće dostavne rute i svakodnevnu vožnju po gradu, doseg od 200 km sasvim je dovoljan te se ne bi trebali čuditi ako u Japanu, gdje će se prvo pojaviti, postane prodajni hit.

Ovo vozilo samo je dio velikog plana japanskog proizvođača automobila koji do kraja ovog desetljeća planira predstaviti čak 30 vozila s električnim pogonom.

Izvor: TechTimes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti