Nintendo priprema snažniju verziju svoje igraće konzole

Prema posljednjim medijskim natpisima, Nintendo bi tijekom sljedeće godine trebao predstaviti nadograđeni Switch koji će imati snažniji procesor i podršku za 4K.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.08.2020. / 10:31

Nintendo (Foto: AFP)

Ljubitelji videoigara diljem svijeta s nestrpljenjem čekaju nove generacije igraćih konzola na kojima rade Sony i Microsoft i koje bi se u prodaji trebale pronaći krajem godine. No čini se da u Nintendu ne žele dopustiti da sva pažnja gamerskog svijeta bude samo na PlayStationu 5 i Xboxu Series X te, prema informacijama koje su ovaj tjedan objavljene na internetu, čini se da japanska tvrtka priprema novu verziju popularne konzole Switch.

Nintendo Switch Lite Na krilima koronakrize profit im porastao više od 400 posto

Napredniji Nintendo Switch na tržištu očekujemo tijekom sljedeće godine, a spominju se dvije glavne novosti - jedna je još snažniji procesor, dok je druga podrška za 4K rezoluciju. S novom konzolom na tržištu bi se trebale pojaviti i brojne nove igre - Nintendove i drugih izdavača. U toj kompaniji trenutačno mogu biti zadovoljni potražnjom za njihovom konzolom (u drugom kvartalu prodano je 5,68 milijuna komada, više nego dvostruko više u odnosu na isto tromjesečno razdoblje 2019. godine) i igrama koje su bile naročito tražene tijekom vrhunca pandemije, odnosno karantene.

Nintendo Nintendo baš nema sreće: Nakon gomile korisničkih podataka procurili i kodovi prototipa nekih od najpoznatijih igara

Osim modela Switch, Nintendo je predstavio i model Switch Lite koji je fokusiran na igranje na samom uređaje, a ne na povezivanje s televizorom, dok je prošle godine predstavljena nadograđena verzija Switcha koja ima izdržljiviju bateriju. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li nova nadogradnja, osim snažnijeg procesora i podrške za 4K, donijeti i još neke novitete koji bi mogli privući sve koji razmišljaju o kupovini nove konzole i "natjerati" ih na kupovinu Switcha, umjesto nove plejke ili Xboxa.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti