Nove kritike iPhonea X: Platili telefon 1000 dolara, a ne mogu odgovoriti na poziv

Dio vlasnika desetke na Appleovim forumima potužio se na novi problem s iPhoneom X.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.02.2018. / 15:39

iPhone X (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Apple je desetu godišnjicu predstavljanja telefona koji je promijenio cijelo tržište pametnih telefona obilježio potpuno novim modelom smartphonea iPhoneom X. Ovaj uređaj napokon je donio toliko željeni novi dizajn u odnosu na prošle generacije telefona, još veći ekran, fantastične kamere te napredne opcije poput otključavanja telefona pogledom, no još prije samog predstavljanja i početka prodaje iPhone X pratili su problemi. Dugo se govorilo o problemima u proizvodnji zbog kojih njegova prodaja nije počela krajem rujna kada su se na tržištu pojavile samo "osmice", a nakon što su je ovaj uređaj napokon stigao u ruke korisnika, počele su pritužbe zbog zamrzavanja na niskim temperaturama, zelene crte koja se pojavljuje na ekranu, a dio korisnika prijavio je probleme sa zvukom i kamerom.

U posljednje vrijeme dio korisnika na Appleovim forumima prijavio je novi problem zbog kojeg ne mogu odgovoriti na dolazne pozive – u nekim slučajevima telefon zvoni, ali se na ekranu ne pojavljuje virtualna tipka pa se korisnici ne mogu javiti, dok u nekim slučajevima telefon ne zvoni niti vibrira prvih desetak sekundi poziva. Tako vlasnici iPhonea često nisu niti svjesni poziva jer oni najnestrpljiviji često prekinu poziv ako osoba ne odgovori nakon desetak sekundi.

Kako je iPhone X superračunalo s brojnim naprednim opcijama te kako je njegova cijena čak tisuću dolara, vlasnici ovog telefona bar bi trebali imati mogućnost javljanja na dolazne pozive, ironično su komentirali su Financial Timesu nove probleme s Appleovim najboljim telefonom do sada. Ipak, čini se kako ovaj problem nije toliko raširen te samo mali dio vlasnika "desetke" ne može odgovarati na pozive – nekim je pomoglo resetiranje telefona, no samo privremeno, jer je nakon nekog vremena telefon ponovno zanijemio na dolazne pozive. Iz Applea za sada samo kažu kako istražuju o čemu je riječ te će sigurno požuriti što prije predstaviti novu verziju softvera s kojom bi korisnicima omogućili odgovaranje na dolazne pozive bez čekanja od desetak sekundi.

Inače, službenih informacija o broju prodanih iPhonea X nema, dok se predviđanja analitičara kreću oko 29 milijuna isporuka u posljednjem kvartalu ove godine te je prema tim brojkama novi iPhone najpopularniji telefon u posljednja tri kvartala prošle godine, no usprkos tome sve je više glasina kako će Apple uskoro prekinuti njegovu proizvodnju i fokusirati se samo na ovogodišnje modele smartphonea čije predstavljanje očekujemo tijekom rujna.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti