Novi iPhone imat će 48 MP kameru?

Nakon dugo godina Apple bi mogao povećati rezoluciju kamere na iPhoneu, s 12 na 48 MP.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.12.2021. / 15:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih dana sve je više glasina oko novih modela iPhonea koje očekujemo sljedeće godine. Nakon informacija o najjeftinijem modelu iPhone SE kojeg bi Apple mogao predstaviti već za tri mjeseca, mrežom se šire i informacije o najjačim telefonima koje će Apple predstaviti sljedeće godine - iPhone 14 Pro.

Slika nije dostupna Apple razvija uređaj koji bi tijekom sljedećih 10 godina mogao zamijeniti iPhone

Te su informacije ponajviše vezane uz glavnu kameru. Dok je optika svake godine na novim modelima sve bolja i kvalitetnija, rezolucija same glavne kamere nije se mijenjala još od modela iPhone 6S koji je predstavljen u još u rujnu 2015. godine. Rezolucija kamere na svim modelima od tada iznosila je 12 MP, no sljedeće godine od modela iPhone 14 Pro i Pro Max možemo očekivati kako će ta rezolucija iznositi - 48 MP.

Ta se rezolucija odnosi na glavnu kameru dok bi ostale dvije kamere - ultraširoka i telefoto trebale zadržati sadašnjih 12 MP. Pored klasičnih poboljšanja i bolje optike, ono što možemo očekivati od nove kamere jest i mogućnost snimanja 8K videozapisa. Također, Pro modeli nadolazećeg iPhonea imat će i više radne memorije tako da će, umjesto sadašnjih 6GB RAM-a, imati 8GB RAM-a.

Slika nije dostupna “Noćna mora uoči Božića”: Prvi put u više od 10 godina Apple je zaustavio proizvodnju iPhonea

Što se ostala dva “obična” modela tiče, odnosno možda bude samo jedan običan iPhone 14, ako u Appleu odluče odustati od daljnje proizvodnje iPhonea mini, oni bi trebali imati 12 MP kamere i 6 GB RAM-a, bez mogućnosti snimanja 8K videa. Zanimljivo, u istom izvještaju spominje se kako bi Apple ponovno mogao ponuditi osnovni model iPhonea sa 64 GB prostora za pohranu na modelu 14/14 mini, no s obzirom na to koliko su porasle potrebe za prostorom i memorijom, u tu je informaciju teško povjerovati.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti