Objavljene su nove informacije o novoj generaciji jedne od najpopularnijih konzola

Ljubitelji videoigara trebat će sačekati još malo duže od godinu dana kako bi saznali službene detalje o novom uređaju koji se već neko vrijeme razvija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.08.2023. / 11:00

Nintendo Switch (Foto: Afp)

Nintendo je svoju igraću konzolu Switch predstavio još 2017. godine, davno prije konkurenata, a iako u japanskoj kompaniji mogu biti iznimno zadovoljni njezinom dosadašnjom prodajom, posljednjih godina brojke su u padu, što je i očekivano. Tijekom posljednje financijske godine Nintendo je skoro prodao 18 milijuna konzola, što je priličan pad u odnosu na prethodnu godinu kada je ta brojka iznosila 23, a u odnosu na prije dvije godine, kada je prodano oko 28 milijuna modela Switcha, taj pad iznosi čak 10 milijuna konzola godišnje.

Slika nije dostupna Sljedeća generacija dlanovnih konzola imat će jedan veliki novitet

I za aktualnu fiskalnu godinu koja će završiti u ožujku sljedeće godine planiran je nastavak pada prodaje te se iz Nintenda se nadaju kako će prodati oko 15 milijuna komada Switcha. Kako je objasnio predsjednik kompanije Shuntaro Furukawa, jasno im je kako taj cilj neće biti lako ostvariti, no vjeruju u veliku potražnju tijekom blagdanskog razdoblja koja će im pomoći u njegovu ostvarenju. No godinu dana kasnije situacija bi se svakako trebala promijeniti. Razlog je nova konzola koju pripremaju i koja se na tržištu očekuje u drugoj polovici 2024. Dosad smo više puta pisali o nasljedniku Switcha (koji bi se mogao prodavati kao Switch 2 ili Switch Pro), a sada su u javnost isplivali i neki detalji o samom uređaju.

Verzije namijenjene developerima već su podijeljene gamerskim studijima, tvrdi se u novom izvještaju, a prema istim informacijama i nova konzola moći će se koristiti i kao dlanovni, odnosno prijenosni uređaj. Kako bi se smanjili troškovi, ekran na novoj konzoli umjesto OLED-a trebao bi biti LCD, a uređaj će imati i utor za fizičke igre.

Ono što nije poznato, a što bi svi ljubitelji htjeli znati, jest hoće li nova konzola biti kompatibilna sa starim igrama, odnosno hoće li naslove kupljene za Switch moći igrati na njegovu nasljedniku, a za prodaju te konzole presudna bi mogla biti i cijena, koja također nije poznata.

Legenda o Zeldi Nintendo položio svu nadu u novi nastavak svoje legendarne računalne igre: "Može doseći prihod od milijarde dolara"

S obzirom na to da smo ipak sve bliži datumu dolaska Switcha 2/Pro na tržište, možemo očekivati da ćemo tijekom sljedećih mjeseci saznati nove glasine i informacije o tome što sve možemo očekivati od nasljednika vrlo popularne konzole.

Izvor: IGN

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti